Детската мечта на 21-годишния Серхио Регилон се сбъдна. Той записа първи официален мач за 13-кратния шампион на Европа - Реал Мадрид, при загубата (0:1) от ЦСКА Москва в двубой от груповата фаза на Шампионската лига.

Да, юношата на "Кралския клуб" няма да запомни по най-добрия начин дебюта си заради поражението в руската столица, но първите му 90 минути като играч на родния тим ще оставят неизлечим отпечатък в съзнанието на младежа. Той се превърна в едва 10-ия играч на Реал направил своя дебют с екипа на първия тим директно в най-комерсиалната клубна надпревара. Преди него това са правели още Карлос Аранда, Пако Павон, Хавиер Портийо, Диего Лопес, Мигел Анхел Нието, Антонио Адан, Пабло Сарабия, Давид Матеос и Педро Мендеш.

Серхио Регилон

източник: БГНЕС

Регилон е роден в Мадрид на 16 декември 1996 г., като започва да играе футбол в най-малките гарнитури на Реал Мадрид едва на 4 години. Той се включва в специална програмата "Фондация Реал Мадрид - Бачарели", която селектира деца и ги възпитава в ценностите на клуба, учейки ги на социални и комуникативни умения. До 2003 г. Регилон е част от филиалите на "белите", преди за около две години да се подготвя в детския тим EFM "Виялба". През 2005 г. младежът отново се връща в академията на Реал - "Кастия", в която преминава през всяко едно ниво, за да стигне до първия тим на "белите" в началото на месец октомври тази година.

Играта на 21-годишния играч се слави с много експлозивност и вертикалност. Той играе на позицията ляв бек или ляво крило. Има изключителна скорост, хубав шут от дистанция и, както коментират в Испания, "инженерно центриране". Регилон премина през два наема в нискоразредния Логронес през 2016 и 2017 г., но през миналия сезон отново се завърна в Кастия при популярния в Мадрид треньор Сантяго Солари. В Логронес Серхио прави силно впечатление с пробивите си по крилата и активната си дейност както в атака, така и в защита. Един от най-паметните мачове на младежа в тима на Логронес е срещу Атлетик Билбао В, когато бележи цели четири гола.

След завръщането си в Кастия, Регило става капитан в своята възрастова категория и продължава да впечатлява с изявите си по левия фланг. Неговото израстване не остава незабелязано, когато през май 2018 г. преподписва своя договор, с който става ясно, че дебютът му за първия тим предстои в най-скоро време. Серхио Регилон има ДНК-то на мадридист. Той обича до болка клуба и със сигурност ще опита да даде всичко, за да повали конкурентите на своята позиция.

Серхио Регилон

източник: БГНЕС

В момента е ясно, че бразилецът Марсело е първи избор на треньор Жулен Лопетеги, но единствено силно представяне в малкото минути в хода на сезона, постепенно ще донесат повече титулярни места за младия играч. А и нека не забравяме, че Марсело вече е на 30 години, а юношата Регилон може да донесе нужната примственост в тази зона на терена за "Белия балет". В последните почти 20 години Реал разчиташе само на двама бразилски леви бекове. Това с Роберто Карлуш (1996 - 2007 г.) и Марсело (2007 г. - до момента).

Сякаш е дошло времето тази латиноамериканска традиция да прекъсне и един местен да застане отляво на защитата на "Белия балет". Няма да стане от днес за утре, всички го знаят. Но в Реал се забелязва едно освобождаване от оковите на елитарното минало на купуване на изявени суперзвезди, които задушават развитието на младите играчи. Похвално е, че в тима постепенно път си пробиват момчета като Хесус Вайехо, Марко Асенсио, Начо Фернандес, Лукас Васкес, Дани Себайос, Алваро Одриасола, Андрий Лунин, Маркос Йоренте, Винисиус Жуниор и, разбира се, Серхио Регилон.

Освен двубоя с ЦСКА Москва, Серхио има още един двубоя за "Белия балет" - на 1 август 2018 г. в предсезонната подготовка срещу Манчестър Юнайтед в турнира "Интернешънъл Къп". При загубата от Севиля с 0:3 пък левият бек получи своята първа повиквателна за първия отбор на Реал, но така и не влезе в игра. Контузията на Марсело в дните преди мача гостуването в Русия, все пак позволи на Серхио Регилон да осъществи детската си мечта. Всички на "Сантиаго Бернабеу" се надяват заклетият мадридист с "инженерното подаване" да е новият герой в "бяло".