Бившият играч на националния отбор на Сенегал Усман Н'дойе помири двама от участниците в расисткия скандал на мача ПСЖ - Истанбул ББ. - реферът Себастиан Колтеску и нападателят на турския тим Демба Ба, разкри румънският журналист Емануел Рошу в профила си в Туитър. Пред него Н'дойе е разказал как го е постигнал. 42-годишният Усман Ндойе е играл преди време за румънските Васлуй, Динамо Букурещ и Астра.
 
„Познавам много добре румънците. Никога не съм имал проблеми с расизма, когато играех в местната лига. Опитах се да получа номера на Колтеску възможно най-скоро, за да се уверя, че той не е расист. Обадих му се да го подкрепя. Това беше недоразумение. Говорих и с Демба Ба, който ми е много добър приятел. Моя е асистенцията за първия му гол за Сенегал. Обясних му всичко и той разбра. След това му дадох номера на Себастиан Колтеску. Явно двамата добре са си поговорили, защо ми се обадиха и казаха, че са намерили общ език и са се разбрали. Изяснили са, че е станало недоразумение и сега двамата са щастливи", обяснява Н'дойе в разговора си с  Рошу.
 
Демба Ба беше футболистът, който влезе в яростен спор с Колтеску минути, след като румънският съдия обиди на расова основа асистент-треньорите на Истанбул ББ Пиер Уебо. А по-късно си изля гнева и в социалните мрежи: „Когато говориш за черен човек, защо казваш „черният човек”. Защо когато говориш за „бял” човек, казваш „човека”.