Страхотни мачове ни очакват на 1/4-финалите в Шампионската лига тази година! Преди минути в централата на УЕФА в Нион, Швейцария беше изтеглен и жребия за заключителната фаза в най-престижния европейски клубен турнир. 

БГНЕС
11 снимки

Участието си на 1/4-финалите в ШЛ до този момент си гарантираха Аталанта, Атлетико Мадрид, РБ Лайпциг и ПСЖ. Предстоят реваншите Байерн Мюнхен - Челси (3:0), Барселона - Наполи (1:1), Манчестър Сити - Реал Мадрид (2:1) и Ювентус - Лион (0:1). Реваншите на неизиграните 1/8-финали ще се играят на стадионите на домакините.

Жребият за 1/4-финалите ще противопстави двойката от мача между Реал Мадрид и Манчестър Сити с тази от Лион и Ювентус. Другият 1/4-финал, който излежда ще получи голямо внимание, е двойката Наполи / Барселона и Челси / Байерн Мюнхен.

От 1/4-финалите нататък ще се играе в един мач в Лисабон, спорът за трофея ще е на 23 август на стадион "Луш" в португалската столица.

Ето всички двойки за 1/4-финалите:

Реал Мадрид/Манчестър Сити - Олимпик Лион/Ювентус

РБ Лайпциг - Атлетико Мадрид

Наполи/Барселона - Челси/Байерн Мюнхен

Аталанта - Пари Сен Жермен

Ето как ще бъдат разпределени и мачовете за 1/2-финалите:

Победителят от четвъртфинал №1 (Реал Мадрид/Манчестър Сити - Олимпик Лион/Ювентус) - Победителят от четвътфинал №3 (Наполи/Барселона - Челси/Байерн Мюнхен) 

Победителят от четвъртфинал №2 (РБ Лайпциг - Атлетико Мдрид) - Победителят от четвъртфинал №4 (Аталанта - Пари Сен Жермен)

Домакин за финала:

Победителят от полуфинал №2 - Победителят от полуфинал №1

Ето датите и програмата:

7-8 август: 1/8-финали, реванш
12-15 август: 1/4-финали 
18-19 август: 1/2-финали 
23 август: Финал