Реал Мадрид сломи отбора на Лайпциг с 2:0 в мач от груповата фаза на Шампионска лига. Федерико Валверде бе точен и откри резултата в 80-та минута. Второто попадение бе дело на Марко Асенсио в 91-та минута на мача.


Guilliver/GettyImages
34 снимки

Изненадващо първата опасност беше пред вратата на Реал Мадрид, като още в 5-та минута Нкунку беше изведен сам срещу вратаря след страхотно подаване през центъра. Футболистът на Лайпциг стреля, но Куртоа успя да отбие удара в корнер. Изпълнението на ъгловия удар не доведе до нищо по-сериозно пред вратата на "белите".

През следващите минути владеенето на топката премина под контрол на Лайпциг, които обаче трудно изнасяха топката срещу пресиращия тим на Реал Мадрид, като основно оръжие за атака на гостите бяха дългите подавания и контраатаките. Отново Нкунку се оказа в чисто положение в 11-та минута, като той бе съборен в наказателното поле на "лос бланкос" и не успя да стреля към вратата. Въпреки претенциите на футболиста за дузпа, съдията остави играта да продължи. А Реал отговори с бърза атака, която бе водена от Винисиус Жуниор, но завърши безславно.

Родриго сериозно притесни защитата на Лайпциг в 15-та минута, когато проби през лявото крило. Той се справи с футболист на гостите и дори стреля, но топката мина встрани от вратата.

Тимо Вернер намери Емил Форсберг в 21-та минута, след като стигна до наказателното поле на "лос бланкос". Шведът стреля с първото си докосване, от границата на наказателното поле, но кълбото профуча над вратата. Именно Тимо Вернер намери Нкунку в 28-та минута с прекрасна прехвърляща топка. Французинът не успя да нанесе добър изстрел, тъй като Тибо Куртоа реагира бързо и се хвърли в краката на футболиста.

Може би най-големият шанс за Лайпциг дойде в 35-та минута, когато Вернер получи топката отляво и потърси Нкунку с остро подаване в наказателното поле. Куртоа не успя да се намеси, а защитниците на Реал само изгледаха топката, но и Нкунку не успя да стигне до топката, дори когато се хвърли на плонж. Ако го беше направил, това със сигурност щеше да е гол, тъй като вратата беше празна.

Рюдигер изскочи зад защитата на Лайпциг в 39-та минута, след добро центриране на Родриго към втората греда. Рюдигер обаче не успя да нанесе изстрел. В 41-та минута Лука Модрич получи топката, той залъга защитник на Лайпциг и успя да намери коридор за изстрел, хърватинът обаче избрати топката до вратата.

През първата част, Реал Мадрид не записа удар към вратата на немския тим. Второто полувреме започна с равностойна игра, най-вече в центъра на терена. Вернер стигна до положение очи в очи с Куртоа, в 50-та минута, но удара му бе спасен, а секунди след това и бе отсъдена засада. Реал Мадрид продължи да изпитва трудности при атака, но и при владеенето на топката. Винисиус Жуниор се опита на няколко пъти да пробива сам, но това също не донесе успех за "белите".

Алаба потърси съотборник с опасно центриране в 59-та минута, но играч на Реал не стигна до топката, която отиде на втора греда. Родриго също създаваше проблеми на защитата на Лайпциг, а в 61-та минута той бе спрян чрез нарушение от Симакан. Прекият свободен удар бе на 27 метра от голлинията, а изпълнението бе именно на Родриго, който обаче прати топката над вратата.

Като че ли Реал Мадрид установи контрол над срещата и започна да контролира топката повече, а Лайпциг се прибра по-назад. "Лос бланкос" продължи да търси по-добри положения, като в 70-та минута домакините все още нямаха точен удар към вратата на съперника.

Сериозно разбъркване в половината на Лайпциг доведе до пъровото наистина чисто положение за Реал Мадрид, след като рикошет прати топката в краката на Фредерико Валверде, който беше навлязъл в наказателното поле на немския тим, но не успя да си спре топката добре. Кълбото стигна до Винисиус Жуниро, който трябваше бързо да стреля, но Гулачи вече беше там и блокира изстрела на младата звезда на Реал Мадрид. Така двата отбора продължиха да играят при нулево равенство.

Винисиус Жуниор намери Фредерико Валверде в 80-та минута, а той си пое отлично, финтира един играч на Лайпциг и стреля. Ударът му беше точен, а вратаря на гостите не успя да се намеси - 1:0.

Лайпциг не се отказа, като в 87-та минута дори стигна до добро положение и удар, който обаче бе блокиран от Антонио Рюдигер. Последвалият ъглов удар не донесе до повече проблеми за Куртоа и компания.

Реал Мадрид оформи крайното 2:0 в продълженията на мача и по-точно в 91-та минута, когато Тони Кроос центрира от пряк свободен удар, а до топката стигна Марко Асенсио, който я прати във вратата на Лайпциг - 2:0.

FT / РЕАЛ МАДРИД - РБ ЛАЙПЦИГ 2:0

1:0 Фредерико Валверде 80'

2:0 Марко Асенсио 90+1'

Съставите на двата отбора:

Реал Мадрид: 1. Тибо Куртоа, 2. Дани Карвахал, 22. Антонио Рюдигер, 6. Фернандес, 4. Давид Алаба, 10. Лука Модрич, 18. Чуамени, 12. Камавинга, 15. Фредерико Валверде, 21. Родриго, 20. Винисиус Жуниор

Старши треньор: Карло Анчелоти

РБ Лайпциг: 1. Петер Гулачи,  4. Вили Орбан, 2. Симакан, 37. Абду Диало, 22. Давид Раум, 24. Ксавер Шлагер, 8. Амаду Айдара, 18. Кристофър Нкунку, 10. Емил Форсберг, 17. Собослай, 11. Тимо Вернер

Старши треньор: Марко Розе

Стадион: Сантиаго Бернабеу

Главен съдия: Маурицио Мариани (Италия)