Байерн Мюнхен успя да надиграе в изключително завързан мач Локомотив Москва, изковавайки успеха с резултат 1:2 във втори двубой за двата тима от Група А на Шампионската лига. Попаденията за Байерн бяха дело на Бенжамен Павар и Йошуа Кимих, а за московчани се разписа Антон Миранчук. 

В 8-та минута на срещата дойде и първият истински шанс пред някой от двата отбора и той беше за Байерн. След изпълнение от ъглов удар Роберт Левандовски се извиси и пласира отлично удар с глава, който обаче мина встрани от вратата на Гилерме. 

Момчетата на Ханс Флик обаче не трябваше да чакат дълго, за да поведат. В 14-та минута, Бенжамен Павар напредна по отличен начин по десния фланг и с хубаво центриране намери Леон Горецка току пред вратата на Гилерме, а германецът не сгреши за 1:0. 

Единадесет минути по-късно гостите уцелиха и греда. След хубав индивидуален рейт на Кингсли Коман, французинът пласира силен удар, който обаче се отби от лявата странична греда на вратата на Гилерме. 

В 42-та минута Данил Кукилов от състава на домакините се оказа на добра стрелкова позиция, но ударът му беше твърде слаб и попадна право в ръцете на Мануел Нойер. 

През втората част двубоят продължи да е много равностоен. Йошуа Кимих изпусна изгоден шанс в 58-та минута, преди главният съдия Ищван Ковач да промени решението си и отмени отсъдена дузпа за момчетата на Ханс Флик в 65-та минута. 

Три минути по-късно Мануел Нойер успя да спаси страхотен удар на Владислав Игнатиев, който някак пропусна от близко разстояние.

Все пак московчани стигнаха до бленуваното изравняване в 70-та мннута. Зе Луис напредна по десния фланг и с чудесен пас намери звездата Антон Миранчук, който от 12 метра не сбърка за 1:1. 

Баварците се активизираха обаче малко след това и в 79-та минута, след продължително разиграване, Хави Мартинес намери Кимих на границата на наказателното поле на Локомотив, а германецът с изключително прецизно воле разстреля Гилерме за 2:1. 

До края на мача не паднаха нови голове и Байерн затвърди първото си място в групата, събирайки пълен актив от 6 точки от два мача. Локомотив, от своя страна, остана с 1 пункт от два мача. 

Локомотив Москва - Байерн Мюнхен 1:2 

0:1 - Леон Горецка (14)

1:1 - Антон Миранчук (70)

1:2 - Йошуа Кимих (79)

Ето и съставите на двата тима: 

Локомотив Москва: Гилерме, Живоглядов, Чорлука, Мурило, Рибус, Игнатиев, Магкеев, Миранчук, Криховяк, Смолов, Зе Луиш 

Байерн Мюнхен: Нойер, Павар, Зюле, Алаба, Ернандес, Кимих, Горетцка, Мюлер, Толисо, Коман, Левандовски