След два месеца почивка Шампионска лига се завърна, а най-щастлив от този факт вероятно е Ерлинг Холанд, който направи нов извънземен мач в най-престижния клубен турнир. Отборът на Борусия Дортмунд надви ПСЖ с 2:1 в мач от 1/8-финалната фаза на ШЛ.

В 69-ата минута Ерлинг Холанд изведе домакините напред. Последва точен изстрел на Неймар, който се възползва перфектно от грешка в противниковата отбрана и възстанови равенството. Малко по-късно Холанд отбеляза своя гол №11 за "жълто-черните" и донесе победата на Борусия. 


Срещата започна спокойно, първата възможност бе на сметката на гостите. Неймар изпълни обещаващо свободен удар, но топката прелетя встрани от вратата на Бюрки. 

В 14-ата минута Джейдън Санчо навлезе на скорост в наказателното поле и вместо да подаде към свой съотборни, реши сам да отправи удар към вратата на ПСЖ, който обаче се оказа твърде неточен и топката прелетя над напречната греда. 

Действието моментално се пренесе в другата половина, тъй като секунди по-късно Мбапе навлезе в наказателното поле на Борусия. Младокът успя да запази топката въпреки опитите на противниковата отбрана, но не отправи завършващ удар, тъй като Лукас Пизчек изчисти топката навреме. 

В 25-ата минута Емре Джан влезе грубо в краката на Неймар, който уплаши феновете на ПСЖ, превивайки се на терена известно време, но в крайна сметка бразилецът се изправи и играта продължи. 

Малко по-късно Кейлор Навас се намеси блестящо, отразявайки удар на Санчо. Английският младок овладя подаване около границата на наказателното поле, прицели се и стреля. Навас обаче бе подготвен и не позволи топката да попадне в мрежата му. 

Ерлинг Холанд пробва да реализира ново попадение с жълто-черната фланелка, но изпрати топката покрай десния страничен стълб.

До края на първата част по-сериозни опасности пред някоя от двете врати липсваха и футболистите се прибраха в съблекалните при резултат 0:0. 

Getty Images
39 снимки

Началото на втората част бе бурно за домакините, след като първо Ашраф Хакими, а след това и Джейдън Санчо пропуснаха да отбележат, тъй като Навас успешно осуети плановете им. 

Затрудненията на ПСЖ с изнасянето на топката продължиха, а домакините така и не успяваха да се възползват. В 69-ата минута обаче резултатът най-накрая бе открит след като Ерлинг Холанд успешно пое отбита топка с прецизен удар я изпрати във вратата на Навас, който този път нямаше какво да стори.

Оборотите се покачиха и в 75-ата минута Килиан Мбапе адресира перфектен пас към Неймар, който плъзна топката в празната врата и възстанови равенството, връщайки надеждите на парижани. 

Холанд обаче бе на друго мнение, тъй като само 2 минути по-късно се разписа отново. Фамозният удар на 19-годишният футболист попадна в горния десен ъгъл на изненадания Навас и върна предимството на Борусия. Това бе и десето попадение в ШЛ за младия норвежец, който се превърна в първият тийнейджър с 10 попадения в една кампания на турнира. 

В 86-ата минута Хакими пропусна да успокои феновете на Борусия, удвоявайки аванса на Борусия, но смелият му удар премина покрай вратата. 

Парижани не се отказаха и до последно търсеха ново изравнително попадение. В добавеното време Тиаго Силва засече топката от корнер, но ударът му с глава бе неточен и не доведе до изненади.  

СЪСТАВИ: 

Борусия Дортмунд: 1. Роман Бюрки, 26. Лукас Пизчек (к), 15. Матс Хумелс, 2. Дан-Аксел Загаду, 5. Ашраф Хакими, 27. Емре Джан, 28. Аксел Витсел, 13. Рафаел Герейро, 7. Джейдън Санчо, 17. Ерлинг Холанд, 23. Торган Азар

Треньор: Люсиен Фавр

ПСЖ: 1. Кейлор Навас, 20. Лейвин Курзава, 3. Преснел Кимпембе, 2. Тиаго Силва (к), 12. Тома Мюние, 6. Марко Верати, 5. Маркиньос, 27. Идриса Гей, 10. Неймар, 7. Килиан Мбапе, 11. Анхел Ди Мария 

Треньор: Томас Тухел