В последните 20 минути на дуела между Бенфика и Байерн Мюнхен германският шампион срази португалския гранд с 4:0 в пореден мач от група „Е” на Шампионската лига. Резултатът съвсем не онагледява събитията, случили се на „Ещадио да Луш”, след като „орлите” изиграха страхотен мач срещу баварския колос, но в последните минути Бенфика рухна и Байерн нанесе своя удар.

В 70-ата минута Лерой Сане откри резултата след чудесен шут от свободен удар. Автогол на Евертон в 80-ата удвои актива за гостите, а в 82-ата Роберт Левандовски се разписа за трети път в "Да Луш". Лерой Сане вкара четвърти гол в 85-ата минута и на практика оформи крайното 4:0 за германския клуб.

Така Байерн Мюнен записа третата си победа в тази група и е еднолично на върха с 9 точки. Бенфика остава втори с 4 пункта, на една пред третия Барселона, а Динамо Киев е с 1. По-рано през деня стана ясно, че наставникът на баварците Юлиан Нагелсман няма да е на пейката за своя отбор, тъй като е болен, а отборът бе воден от асистентите на младия германец - Дино Топмьолер и Ксавер Земброд.


Gulliver/GettyImages
50 снимки


В третата минута Одисеас Влаходимос направи изключително спасяване, след като отрази удар на Роберт Левандовски от шест-седем метра. Полякът получи прелестно центриране отляво и стреля от воле с десния крак, но стражът на "орлите" отрази зрелищно. Натискът на Байерн продължи, а Лерой Сане в шестата минута се освободи зад отбраната на Бенфика. Ян Вертонген едва го достигна след шпагат, но ударът на крилото с левия крак не бе възпрян, но отлетя встрани.

В деветата минута Кингсли Коман заходи отляво и центрира добре за Левандовски, чийто удар с глава отново бе отразено от Влаходимос. Домакините създадоха първата си ситуация в 13-ата, когато Рафа Силва премина край Даю Упамекано, а Алексей Яремчук атакува топката, заедно с Дарвин Нунес, но стреля встрани. При приземяването си украинеца падна лошо и получи сериозни болки в гърба.

В 33-ата минута Дарвин Нунес напредна зад отбраната на Байерн и заобиколи Никлас Зюле. Нападателят на лисабонци отправи силен удар отблизо с десния крак, но и вратарят на Байерн Нойер показа високата си класа и изби в корнер. След него Вертонген игра с глава, но германският вратар улови спокойно.

Миг по-късно пък Йозуа Кимих шутира силно отляво по диагонала, но Влаходимос отново отрази. В 38-ата минута Сане стреля много опасно фронтално срещу вратата на Бенфика. Бранителите на домакините не го посрещнаха, но милиметри не достигнаха на звездата на мюнхенци да порази португалската врата.

Три преди края Левандовски вкара гол на Бенфика. Отбраната на домакините изпусна Кингсли Коман отдясно, който даде успореден пас за Левандовски, който вкара, но след разглеждане на ВАР се видя, че полякът е вкарал с ръка и попадението бе отменено.

100 секунди след подновяването на играта чрез Бенжамен Пвар Байерн Мюнхен нацели напречната греда на Бенфика, след което Влаходимос направи сетното си спасяване в мача, запазвайки към този момент нулите в Лисабон. В 52-ата минута Байерн вкара втори гол, който също бе отменен. Марсел Забитцер даде пас вдясно за Коман, който "развинти" в наказателното поле на Бенфика Грималдо. Французинът даде пас за Лерой Сане, който стреля, а Влаходимос спаси, но Мюлер отблизо реализира. Голът бе разгледан чрез ВАР, който видя засада на Коман след паса на халфа Забитцер и реферът от Румъния вдигна високо ръката си за засада.

В 55-ата минута за втори път в мача Нойер се намеси зрелищно, след като Диого Гонсалвеш проби отдясно навътре и шутира с левия крак, но Нойер с дясната си ръка спря топката да влети във вратата му. Десетина след това Левандовски спечели въздушен дуел с Отаменди и Вертонген, но ударът на нападателя с глава бе неточен - аут.

В 67-ата пък се образува суматоха сред бранителите на Байерн, а мощен удар по правата на Рафа Силва профуча над напречната греда на гостите. Минута по-късно Яремчук надбяга страхотно Упамекано отдясно и отправи силен удар по диагонала, но край десния страничен стълб на Нойер.

Байерн обаче все пак вкара за 1:0, a това се случи в 70-ата, когато Сане беше точен след перфектно изпълнен пряк свободен удар. След като целта вкараха първия гол германците балансираха схемата си с влизането на още един защитник вместо Томас Мюлер. В 80-ата всичко беше решено, след като Гнабри центрира остро и друга от смените днес - Евертон, неволно засече кълбото в собствената си мрежа. След още две минути Левандовски покачи на 3:0 след подаване на Сане, а в 84-ата самият Сане се разписа за 4:0.

FT / БЕНФИКА - БАЙЕРН МЮНХЕН 0:4

0:1 Лерой Сане (70)

0:2 Евертон (80)

0:3 Роберт Левандовски (82)

0:4 Лерой Сане (85)

Рефер: Овидиу Хацеган (Румъния)

Стадион: „Ещадио да Луш” (Лисабон)


Стартови състави:

Бенфика: 99 Влаходимос – 4 Верисимо, 30 Отаменди, 5 Вертонген – 20 Жоао Марио, 28 Вайгъл – 34 Андре Алмейда, 3 Грималдо – 27 Рафа Силва, 15 Яремчук, 9 Нунес

Треньор: Жорже Жезус

Байерн М: 1 Нойер – 21 Ернандес, 2 Упамекано, 4 Зюле, 5 Павар – 18 Забитцер, 6 Кимих – 10 Сане, 25 Мюлер, 11 Коман – 9 Левандовски

Треньор: Юлиан Нагелсман