Европейският клубен шампион Байерн Мюнхен победи с категоричното 4:0 гостуващия Атлетико Мадрид в мач от първия кръг на груповата фаза на Шампионската лига за сезон 2020/2021. Този изразителен успех идва едва два месеца, след като баварците разгромиха с 8:2 друг испански гранд в турнира в лицето на Барселона на фаза 1/4-финал. По този начин носителят на требъл за изминалата кампания затвърди отличната си форма, която е пренесъл и тази есен.

Първото попадение отбеляза Кингсли Коман в 28-ата минута, Горецка покачи на 2:0 в 41-ата, а Толисо направи разликата класическа в 66-ата. В 72-ата минута отново Коман бе точен за крайното 4:0.


В 15-ата минута Зюле удари греда от непосредствена близост след центриране от корнер на Мюлер.

3 минути след това Коман намери Толисо в наказателното поле и той стреля в близкия ъгъл на Облак, но стражът изби в корнер. След неговото изпълнение обаче защитата се справи с опасността.

В 26-ата минута Кимих изпълни нов ъглов удар за баварците, при който отново Зюле отигра, но този път ударът му с глава бе прекалено слаб и балонен.

В ответната атака Караско се завъртя около Павар и Кимих, намери непокрития Суарес в пеналтерията, но уругваецът показа неточен мерник от непосредствена близост.

Секунди по-късно Байерн приспа защитата на мадридчани. Кимих намери с дълъг пас Коман, който се отскупна от опеката си в наказателното поле и простреля по диагонала от 2 метра Облак - 1:0.

В 41-ата минута отново Коман бе в основата за следващия гол. Французинът получи топката на границите на наказателното поле, показа зорък поглед и моментално подаде вдясно към Горецка, който простреля светкавично Облак за 2:0.

В 45-ата минута Мюлер центрира на далечната греда за Левандовски, но опитът на поляка плелетя над горната греда.

Второто полувреме започна по интересен начин. Жоао Феликс вкара за 2:1 с шут от близка дистанция, но голът бе отменен, тъй като Суарес бе на пътя на топката, пречеше на видимостта на Нойер и посегна да играе, въпреки че бе в засада.

В 52-ата минута Кимих изсипа топката в наказателното поле след корнер, тя бе изчистена слабо, попадайки у Ернандес, който от воле шутира, но в аут.

В 64-ата минута Атлетико организираха скоростна контраатака през центъра, при която Жоао Феликс напредна мощно, влезе в наказателното поле и подаде вляво на Яник Ферейра Караско, чийто изтрел обаче не безкрайно неточен, въпреки близостта до вратата на Нойер.

120 секунди по-късно Корентен Толисо порази горния ляв ъгъл на Обляк след брутална тупалка с десния крак от около 25 метра, оформяйки класическия резултат 3:0.

В 72-ата минута Коман бе изведен сам на десния фланг от Мюлер, спринтира напред, влезе в наказателното поле, където финтира два пъти Фелипе и хладнокръвно опъна мрежата за 4:0.

В 85-ата минута Феликс изпълни свободен удар с десния крак, но той прелетя на сантиметри над десния горен ъгъл на вратата.


Байерн Мюнхен: Нойер, Павар (Сар 73'), Зюле, Алаба, Ернандес, Кимих, Горецка (Мартинес 83'), Мюлер (Дейвис 83'), Толисо, Коман (Коща 73'), Левандовски (Чупо-Мотинг 83').

Резерви: Нюбел, Мартинес, Коща, Чупо-Мотинг, Зиргзее, Боатенг, Дейвис, Сар, Рока, Мусиала.

 

Старши треньор: Ханзи Флик

 

Атлетико Мадрид: Облак, Трипиър, Савич, Фелипе, Лоди, Йоренте (Лемар 79'), Ерера, Коке (Торейра 79'), Караско (Витоло 76'), Суарес (Кореа 76'), Феликс

Резерви: Гърбич, Сан Роман, Торейра, Кореа, Лемар, Сапонийч, Витоло, Ермосо, Санабрия.

 

Старши треньор: Диего Симеоне

 

Главен съдия: Майкъл Оливър

Стадион: "Алианц Арена"