Интер и Тотнъм са се вкопчили в битка за второто място в групата си в Шампионската лига. Там косвено участие в спора им вече осигурилият си първото място в този поток тим на Барселона, който може да се окаже в ролята на съдник. 

"Нерадзурите" и "шпорите" са с равни точки, като при такъв развой англичаните са по-напред в класирането и продължават напред. Затова италианците се надяват на победа срещу ПСВ в последния кръг и прекият им конкурент да загуби на "Камп Ноу" или максимум да стигне до равен. 

Единствената им надежда за това е, че Барселона ще подходи максимално отговорно към последното си домакинство в груповата фаза, за да запази едно постижение. Клубът не е губил мач у дома в Шампионската лига от 1 май 2013 г., когато беше разгромен от Байерн на полуфиналите. 

На 11 декември, когато е мачът на каталунците с лондончани, ще станат 2050 дни от злополучния мач с Байерн, което прави постижението им значимо и те със сигурност не биха искали да се лишат току-така от него. И точно на това разчитат в Интер, за да играят на 1/8-финалите.