Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде заяви, че ще направи някои промени по своя състав за последния домакински мач от груповата фаза на Шампионска лига срещу Тотнъм на „Камп Ноу“.

Наставникът на каталунците потвърди, че Луис Суарес няма да вземе участие в двубоя срещу „шпорите“.

Барселона вече си осигури първото място в групата и мачът срещу лондончани на практика е протоколен за каталунците.

„Луис Суарес не влиза в плановете ми за предстоящия мач. Той ще почива, тъй като има мускулен дискомфорт. Не може да играе два мача в три дни. Няма смисъл да рискуваме здравословното му състояние“, сподели Валверде.

Наставникът също така заяви, че Силесен може да играе на мястото на Тер Стеген.

Артур Мело пропусна последните четири мача на Барселона и също се очаква да се завърне в игра.

Томас Вермален се намира в състояние да започне титуляр, което ще даде възможност на Валверде да даде почивка на някого измежду Жерар Пике и Клеман Ленгле.

Филипе Коутиньо също е на 100% готов и е много вероятно да намери място в титулярния състав. „Той е много важен футболист за нас и ще играе срещу Тотнъм“, добави Валверде.

„Вярно е, че ще има някои промени утре. Вече се класирахме за следващата фаза и ще дадем почивка на някои играчи след мача в събота. Зная, че през изминалия уикенд Тотнъм остави да почиват някои играчи, например Хари Кейн“, продължи наставникът на Барселона.

„Ще играе ли Лионел Меси? Ще узнаете в минутите преди мача. Интер не трябва да се безпокои. Италианците трябва да изиграят мача си така, сякаш съперник им е Тотнъм. Ние искаме да победим, няма съмнение в това”, завърши 54-годишният специалист.