Остават броени часове до финала в Шампионската лига. Реал Мадрид и Борусия Дортмунд излизат в спор за трофея утре вечер от 22:00 часа на Уембли" в Лондон. "Кралете" са определяни като фаворит в двубоя, но треньорът Карло Анчелоти не е съгласен. Той даде пример с Аталанта, който в Серия “А” е четвърти, но спечели Лига Европа след категорична победа с 3:0 над шампиона на Германия Байер Леверкузен, който до този момент нямаше загуба през сезона.
 
“Сега може би има усещане, че сме фаворити във финала срещу Борусия. Но успехът на Аталанта беше предупреждение към всички, не само към нас”, заяви Анчелоти в интервю за “Ел Чирингито”.
 
Италианецът за пореден път коментира и темата за егото на футболистите. 
 
"Самото его не е лошо нещо, но е по-добре, когато то е по-малко. Важно е да разграничиш егото с личността на човек. Ще ви дам пример със Серхио Рамос. Никога не съм срещал футболист с такава индивидуалност, с такъв характер и с толкова големи топки. Той беше изключителен, когато ставаше дума за личност. 
 
Играч с малко его и голяма индивидуалност беше Пепе. Кристиано Роналдо пък беше и с огромно его, и с огромен характер. Джуд Белингам пък стана част от Реал по възможно най-добрия начин: с много професионализъм и малко его", обясни Анчелоти. 
 
Той коментира и раздялата между Шави и Барселона.
 
“Струва ми се, че той остана разочарован от случилото се, защото за първи път му се случва да го освобождават. С времето обаче ще осъзнае, че това е част от кариерата на един треньор. От личен опит знам, че когато нещата между треньора и клуба не вървят, най-доброто е да се разделят. На мен ми се е случвало много пъти - в Наполи, в Байерн, в Челси… Случилото се между Шави и Барса е за доброто както на него, така и на клуба”, завърши Анчелоти.