Отборът на Манчестър Сити постигна втори успех с 2:1 в реванша от осминафиналите в Шампионската лига срещу Реал Мадрид, постигайки успех от двата мача с общ резултат 4:2. Голове на Рахийм Стърлинг и Габриел Жезус бяха достатъчно за успеха на момчетата на Пеп Гуардиола, докато за състава на Зинедин Зидан точен беше Карим Бензема. Ужасяващо слаб мач изигра Рафаел Варан, чийт две фрапантни грешки доведоха и до двете попадения във вратата на Тибо Куртоа. 
 
Срещата започна по възможно най-добрият начин за състава на Пеп Гуардиола. След ужасяваща грешка при разиграването на гостите от страна на Рафаел Варан в собственото си наказателно поле, топката беше отнета от Габриел Жезус, който намери Рахийм Стърлинг на точката на дузпата, а бразилецът нямаше как да сбърка на празна врата. 
 
Попадението сякаш обърка гостуващия тим, като в 15-ата Стърлинг стреля съвсем малко над гредата. Три минути по-късно английското крило финтира на няколко пъти бранители на гостите, но в крайна сметка ударът му беше блокиран.
 
В 28-та минута обаче момчетата на Зинедин Зидан отбелязаха подобреното си представяне на терена с изравнително попадение. Родриго получи свободен отдясно и центрира. Бензема изпревари Фернандиньо, Аймерик Лапорт не прецени скока си - Карим реализира с глава от осем метра - 1:1.
 
В началото на втората част, в 55-та минута, "гражданите" отново бяха близо до попадение. След изгубена топка от страна на Каземиро при изнасяне на топката домакините разиграха добре. Фил Фодън намери Рахийм Стърлинг на стрелкова позиция, след но от малък ъгъл той беше спрян своевременно от Тибо Куртоа. 
 
Три минути по-късно Кевин Де Бройне беше изведен един на един срещу Рафаел Варан, но французинът беше много стабилен този път и изби в корнер. 
 
В 63-та минута Тони Кроос успя да покаже малко магия в средата на терена, след което изведе Карим Бензема. Стрелецът беше сам срещу трима и в крайна сметка шутът му беше блокиран. Минута по-късно отново Бензема излезе в стрелкова позиция, но ударът му беше слаб и не затрудни Едерсон. 
 
В 69-та минута като чели домакините от Мачнестър Сити решиха всичко. След дълга топка напред Рафаел Варан на два пъти се оплете и в крайна сметка при опит завръщане на топката към своя вратар Куртоа кълбото беше откраднато и Габриел Жезус успя да се разпише за 2:1. 
 
Темпото в срещата постепенно намаля, като сякаш и двата тима вече бяха наясно с крайния изход на противоборството. В 86-та минута Давид Силва опита късмета си от пряк свободен удар, който обаче мина малко над вратата на Тибо Куртоа. 
Т
По този начин Манчестър Сити ще се изправи срещу Лион в четвъртфиналната фаза на Шампионската лига, по пътя към голямата цел, а именно спечелването на Купата от турнира. 
 
Манчестър Сити - Реал Мадрид 2:1
 
1:0 - Рахийм Стърлинг (9)
 
1:1 - Карим Бензема (28)
 
2:1 - Габриел Жезус (69)
 
Ето и съставите на двата тима: 
 
Манчестър Сити: Едерсон; Уолкър, Фернандиньо, Лапорт, Кансело; Родри, Гьондоган, Де Бройне; Фоудън, Стърлинг, Жезус
 
Реал Мадрид: Куртоа; Карвахал, Варан, Милитао, Менди; Модрич, Каземиро, Кроос; Родриго, Бензема, Азар