Байерн Мюнхен спечели категорично с 3:0 в гостуването си на Челси в първи 1/8-финал от Шампионската лига тази вечер. В 51-ата минута Серж Гнабри откри резултата в полза на гостите, а само 3 по-късно отново разпечата вратата на Кабайеро. Роберт Левандовски направи резултата класически в 76-ата минута.

 

Още в първата минута Томас Мюлер пробва рефлекса на Кабайеро след многоходова и бърза акция от съотборниците му през центъра с удар от границите на наказателното поле, но стражът улови с лекота.

В 7-ата минута Маунт отговори с неточен изстрел с левия крак от същата дистанция по подобие на Мюлер, но над вратата. Около 60 секунди по-късно отново той опита късмета си, след като проби отдясно и стреля в близкия ъгъл, но встрани.

В 11-ата минута Коман получи подаване на десния фланг и напредна уверено, отправи удар, но топката профуча на сантиметри от левия страничен стълб на Кабайеро.

4 минути след това Левандовски получи дълъг пас отляво, влезе в наказателното поле и стреля, но излезлият напред Кабайеро парира удара му - корнер. При последвалото статично положение домакините се справиха уверено и избиха топката.

В 19-ата минута "сините" опитаха остро центриране от десния фланг, но Алаба изби в корнер. Жиру засече коженото кълбо при последвалия ъглов удар, но твърде слабо и Нойер хвана с лекота топката.

В 24-ата минута Жиру пое с гръб към вратата, подаде към Баркли вляво и той пробва остро центриране, но не успя да намери никой от съотборниците си.

4 минути по-късно Левандовски бе изведен в наказателното поле след загубена топка от Баркли и шутира, но Кабайеро отново излезе и затрудни максимално поляка - ъглов удар. Кимих центрира на първа греда, но Баркли изчисти в тъч.

Още в следващата атака Мюлер опита фирмено изпълнение с вътрешен фалц отляво с десния крак, но топката прелетя агонизиращо близо до лявата греда.

В 35-ата минута Гнабри центрира от левия фланг към Мюлер, който засече с глава в малкото наказателно поле, въпреки че бе с гръб към вратата, но ювелирното му изпълнение срещна гредата.

38-а минута, свободен удар за Челси от левия фланг. Джеймс праща топката в наказателното поле, но всички се разминаха и тя излезе в аут.

В 42-ата минута Коман бе съборен на земята от Алонсо на десния фланг и реферът даде свободен удар. След изпълнението му обаче Уили Кабайеро отново показа класа, излезе уверено и хвана топката.

При ответната атака Алонсо нахлу в наказателното поле и опита да матира Нойер изби, но стражът реагира отлично. Впоследствие топката попадна у Жиру, който стреля, но ударът му бе блокиран - корнер. След него обаче не последва нищо опасно.

Серж Гнабри тръгна да пробива от левия фланг в последната минута на първата част, но центрирането му бе блокирано - ъглов удар. Гостите обаче не се възползваха от него и секунди по-късно Тюрпен сложи край на полувремето.

В 51-ата минута Аспиликуета се подхлъзна, Гнабри овладя и подаде бързо вляво на Левандовски, който с прострелно подаване по земята върна на германеца и той прати неспасяемо топката във вратата.

Само 3 минути по-късно отново Гнабри се озова на най-чистата позиция и след нова асистенция отляво на полския щурмовак Левандовски, матира Кабайеро с плътен удар по диагонала за 0:2.

В 69-ата минута Кимих изгуби лековато топката в дясната зона на отбраната и Маунт моментално стреля силно, но над вратата.

2 минути по-късно Уилиан опита центриране от десния фланг, но то бе блокирано - корнер. След изпълнението му обаче баварците изчистиха умело и без проблем.

В 76-ата минута 19-годишният Дейвис направи светкавичен пробив по левия фланг от центъра и намери на далечната греда непокрития Левандовски, който покачи на 3:0.

В 83-ата минута Маркос Алонсо бе изгонен с директен червен картон, след като удари с ръка противников играч.

В 90-ата минута Байерн стигна до корнер отдясно и Кимих изсипа добре топката в наказателното поле, където Горецка можеше да вкара 4-и гол, след като Кабайеро увисна, но за щастие на лондончани ударът не бе точен, а защитата изчисти.

 

Стартова 11-ка на Челси: Кабайеро, Аспиликуета (73' Пердо), Рюдигер, Кристенсен, Алонсо, Баркли (61' Уилиан), Жоржиньо, Ковачич, Джеймс, Жиру, (61' Ейбрахам) Маунт. (4-3-3)

Резерви: Кепа, Ейбрахам, Уилиан, Педро, Зюма, Емерсон, Гилмор.

Старши треньор: Франк Лампард

Стартова 11-ка на Байерн Мюнхен: Нойер, Павар, Боатенг, Алаба (90' Горецка), Дейвис, Алкантара, Кимих, Гнабри (85' Толисо), Мюлер, Коман (66' Коутиньо), Левандовски. (4-2-3-1)

Резерви: Улрайх, Одриосола, Коутиньо, Горецка, Ернандес, Толисо, Циркцее.

Старши треньор: Ханс Флик