Ливърпул допусна много малко очаквана загуба от Цървена звезда с 0:2 пред побеснялата от кеф „Мала Маракана” в Белград.  Двубоят бе от група С на Шампионската лига, а смятаният за аутсайдер сръбски тим неочаквано се включи в борбата за челните позиции с този си голям успех.

Първият по-опасен удар към една от двете врати бе отправен в 15-ата минута от играча на Цървена звезда Вуядин Савич, който обаче не можа да уцели вратата на Ливърпул.

В 17-ата Даниел Стъридж отвърна с изстрел, изпратил топката малко над напречната врата.

Малко след това пред Стъридж се разкри нова възможност, но ударът му бе избит в корнер от защитник.

Така се стигна до 22-ата минута, когато след чудесно изпълнен корнер за Звезда от Марко Марин Милан Павков скочи най-високо и отправи топката във вратата на Ливърпул за 1:0.

Сeдем минути по-късно централният нападател на сръбския тим пое топката в близост до централния кръг, напредна и шутира мощно, вкаравайки с разкошния си изстрел своя втори гол за Звезда – 2:0!

До края на полувремето две нелоши възможности се откриха пред Вайналдум и Лалана, но полувремето приключи при 2:0 за домакините.

На почивката Юрген Клоп направи две смени в Ливърпул, като пусна в игра Джо Гомес и Роберто Фирмино на местата на Трент Арнолд и Даниел Стъридж.

Мърсисайдци се вдигнаха на щулм, но срещу себе си имаха един много добре организиран в защита Цървена звезда, а на вратата блестящ бе бившият играч на Лудогорец Милан Борян.

В 72-ата минута Мохамед Салах уцели страничния стълб на вратата на балканците. После звездашите се спасиха и точно пред голлинията си в 79-ата минута.

Така Цървена звезда спечели сензационна победа с 2:0 и събра  4 точки срещу 6-те на Ливърпул. А групата, в която са още Наполи и ПСЖ, се заплете страшно много.