Наставникът на Валенсия Марселино изрази мнение, че Ювентус е сред кандидатите за спечелване на Шампионската лига през новия сезон. Именно „бианконерите“ са предстоящ съперник на „прилепите“ в мача от първия кръг на група „Н“ в турнира на богатите. Двубоят е на „Местая“ тази вечер (19 септември) от 22:00 часа.

Треньорът говори и за голямата звезда на „Старата госпожа“ – Кристиано Роналдо, като бе категоричен, че неговият тим не изпитва страх от петкратния носител на „Златната топка“.

„Убедени сме, че ще се получи силен мач и ние ще натрупаме опит. Три години отсъстваме от Шампионската лига и сега очакваме с голямо нетърпение онова, което ни предстои“, започна Марселино.

Марселино

източник: Gulliver/Getty Images

„Нашата настройка е да играем, за да спечелим. Няма да отхвърлим нищо. Наясно сме срещу какъв тим се изправяме и излизаме с нагласата, че искаме да излезем от групите. Сега мислим как да спечелим срещу Юве, а след това ще се насочим към следващия двубой. Не отписваме нито един сценарий“.

„Ювентус е много боеспособен състав, победител, умеещ да оптимизира максимално ресурсите си в трудни ситуации. Предстои ни двубой срещу голям отбор, от историческа гледна точка и като качества. Сигурен съм, че това е един от претендентите за спечелване на Шампионската лига“, добави специалистът, който коментира още:

„Ювентус има търпение, той умее да чака своя момент, да се възползва от грешките на съперника си. Ние трябва да сме готови за това и да се противопоставим умело в защита“.

„Бианконерите“ са в Испания с голямата си звезда Кристиано Роналдо, който е добре познат на Валенсия от престоя му в Реал Мадрид.

„Изправяли сме се много пъти срещу Кристиано Роналдо. Доста пъти сме страдали, но не изпитваме страх от него“, категоричен бе Марселино.  

Кралят започва защитата на короната си в ШЛ, CR7 се говти за нови емоции