Старши треньорът на Астана Станимир Стоилов определи като "повече от чудо" сътвореното от неговия отбор, който след куп обрати и гол в добавеното време победи ХИК Хелзинки с 4:3, за да се класира за плейофите на Шампионската лига.

Ето как се стигна до инфарктната победа.

"Днес е исторически ден за нашия футбол. Моите футболисти благодарят за подкрепата на феновете. Всички ние сме героите на тази победа", каза Стоилов, който обясни, че грешките в отбрана са били плод на огромното напрежение и каза, че те ще бъдат намалени за плейофните мачове.

Стоилов обеща, че Астана ще опита да сътвори и още по-голяма сензация като влезе в групите на Шампионската лига. "Ще се опитаме да направим всичко, за да влезем в груповата фаза на Шампионската лига. Вярвах, че ще спечелим. Футболът не може да е толкова несправедлив. Винаги съм честен във футбола. Голът в последната минута навярно ни беше даден от Бог. Знаех, че сме в състояние да се справим добре в групите на Шампионска лига."

"Ще видим след тегленето (на жребия). Нашият клуб стана силен в последните години и това се отрази в играта ни. Вървим към нови постижения", допълни Стоилов.