Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне заяви, че неговият отбор не е тренирал дузпи преди реванша от осминафиналите на Шампионската лига срещу ПСВ Айндховен.

Именно 11-метровите наказателни удари, обаче, се оказаха решаващи, след като съперниците не успяха да си отбележат гол в двете срещи на разменено гостуване.
Атлетико снощи победи с 8:7 с дузпи на "Висенте Калдерон" и продължава напред.

"Щастлив съм, че се класирахме на четвъртфиналите. Зад победната дузпа на Хуанфран стои много свършена тежка работа на много хора, така че чувството е прекрасно. Ще продължим да се борим.

Не бяхме тренирали дузпи преди мача, защото не виждах смисъл. Помощникът ми Херман Бургос изба играчите, които да бият дузпите, както и през миналата година срещу Байер Леверкузен. Той също заслужава поздравления. Беше трудно през миналия сезон, сега също беше тежко, защото ситуацията е такава. Все едно играеш партия шах.

Те са много боеспособен и корав съперник. Мачът беше труден. Знаех, че отборът, който допусне грешка, ще отпадне. Това не стана и всичко трябваше да се реши с дузпи. 0:0 винаги е коварен резултат. Можем да поздравим противника, който се представи много добре. Но като цяло мисля, че ние показахме повече желание да спечелим в двата мача", каза Симеоне.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS