Старши треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола заяви, че е доволен от представянето на отбора, въпреки че германците пропиляха аванс от два гола при равенството 2:2 срещу Ювентус в Торино в първия мач от осминафиналите на Шампионската лига.

Германците доминираха в първия час от двубоя, но не успяха да удържат преднината си.

"Това беше мач между два добри отбора, така че съм доволен от представянето на моите футболистите. Резултатът е такъв, какъвто е. Смятам, че контролирахме добре срещата.Не съм очаквал да дойдем в Торино и да не позволим на Ювентус да отправи нито един удар към нашата врата. Изправихме се срещу Погба, Манджукич, Мората, Бонучи - едни от любимите ми играчи - и срещу Буфон, така че не можете да очаквате да дойдете тук и да доминирате през всичките 90 минути. Играхме добре. Опитахме да спечелим, но това е футболът", коментира Гуардиола.

"Като цяло се представихме страхотно. Юве през миналия сезон игра финал в Шампионската лига, спечели титлата в Серие А в последните четири сезона и сега е в серия от 13 поредни победи. През миналия сезон те стигнаха по-напред от нас в турнира, така че не сме се срещнали с някакъв кръчмарски отбор. Имахме аванс, изпуснахме го, което е жалко, но въпреки това аз съм доволен. Дали това ще бъде достатъчно за класиране на четвъртфиналите? Не знам, защото очаквам Юве да бъде още по-агресивен в Мюнхен. Но пак повтарям, че съм щастлив - това е може би беше най-хубавата вечер в кариерата ми", каза още испанецът.

"Реваншът ще бъде различен. Те ще дойдат, за да победят или поне за равенство 3:3. Ще се опитаме да вкараме. Не очаквайте, че ще пазим резултата. Ще се защитаваме, само когато трябва да спрем тяхната изключителна атака. Юве има страхотни играчи, започвайки от Буфон. Очаквам много интересен втори мач", допълни той./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS