Челси е аут от Шампионската лига. Тимът на Жозе Моуриньо отпадна болезнено, след 2:2 в Лондон и 1:1 в Париж. Арогантността на "сините" им изигра лоша шега.

Ще се спра на няколко ключови момента в мача. В 31-ата минута на срещата Златан Ибрахимович пое към съблекалнята след директен червен картон. В 81-ата минута Гари Кейхил беше на точното място и даде аванс на лондончани. Срещата вървеше като песен за Челси, но тогава се намеси Давид Луис и прати мача в продължения. Съдбата каза думата си.

В 95-ата минута дойде и дузпата за домакините. Резултатът стана 2:1, а реакцията на Тиаго Силва показа всичко. Парижани не спориха, а чакаха своя шанс. Играта не беше загубена.

Поведението на част от футболистите на Челси беше доста арогантно, визирам Диего Коща. Натурализираният испанец блъскаше наляво и надясно съперниците си, но съдията Куйперс сякаш беше в летаргия. В тази среща той не се справи с назначението, а с подобно представяне едва ли би заслужил да ръководи срещи и в нискоразредно първенство.

Съдбата наказа Челси в заключителните минути на срещата, в 114-ата минута, а Тиаго Силва си опрости греха, след като направи дузпата за Челси, а съдбата за втори път се намеси в мача и наказа домакините.

Странна игра е футболът, Челси на пръв поглед командваше парада, съдията не ги ощети в нито една ситуация (изключваме епизода с Диего Коща, което трябваше да бъде дузпа), но в крайна сметка е аут. А това е болезнено за феновете на лондончани, тъй като да играеш почти 90 минути с човек повече и да отпаднеш е леко разочароващо.

Така мечтата на Тиаго Силва и останалите парижки герои продължава поне до 1/4-финалите в турнира на Шампионската лига, а Челси ще страда поне до следващото издание на най-авторитетния клубен турнир.