Бившият играч на Барселона и настоящ на Пари Сен Жермен Максуел заяви, че миналото му няма да има значение, когато тази вечер излезе срещу настоящите звезди на каталунците Лионел Меси и Неймар.

Бразилският ляв бек изкара три години на „Камп Ноу“ (2009-2012), но въпреки сантиментите, тази вечер на „Парк де Пренс“ ще мисли само за благото на отбора си.

„Трябва да се представиш на върха на възможностите си, за да спечелиш мач срещу Барселона“, заяви Максуел. „Трябва да играем интензивно, агресивно и да се стараем да задържаме топката“, допълни той.

„Това, че опонентът ни е не допуснал гол във вратата си от началото на сезона, е впечатляващо. Рано или късно ще се появи отбор, който да им вкара. Дано това се окажем ние.“

„Барса си върна силните страни в своята игра. Партньорството между Меси и Неймар е способно да извърши всичко. Винаги е трудно да се играе срещу футболисти от такъв калибър. Познавам ги и двамата и това може да ни е от полза, ала те са специални играчи. Важното е да не им оставяме празни пространства, защото ако го направим, Барса разполага с футболистите, за да се възползва“, допълни Максуел.