Реал Мадрид и Германия определяха тенденциите през 2014 година. Немците и Кралския клуб спечелиха най-важните награди и заслужено се къпят в слава.

Голямото чакане свърши и на „Бернабеу“ видяха Десетата. Донесе я Анчелоти, който върна мира в съблекалнята, а явно само това липсваше при Жозе Моуриньо, който постави основите на големия успех. В следващите редове ще ви предложим нашата гледна точка за ключовите елементи в Реал Мадрид през 2014 година:

Обединителят бе Карло Анчелоти. Италианецът вече е икона в своя занаят. Работата, която свърши в Милан, Челси, ПСЖ и Реал е отлична и красноречива. Неговият характер се оказа подходящ за „белите“ от Мадрид. Татко Карло прилича на Дел Боске. Спокоен и близък до играчите той съумя да вземе Десетата. Останалите трофеи не бяха от такова значение, а рекордът от поредни победи загатва за солидна доминация от страна на Реал.

източник: Gulliver/Getty Images

Звездата в най-звездната съблекалня безспорно се казва Кристиано Роналдо. Португалецът е машина за рекорди. Той продължава да е все така безскрупулен пред вратата на противника. Кристиано тегли Реал в едно и също темпо през цялата година. На практика нямаше лош период, а головете на неговата сметка валят непрестанно. Анчелоти не изисква нещо кой знае какво от Роналдо в дефанзивен план. Дарен със свобода Кристиано е във вихъра си. Може да има и по-заслужили за Златната топка в годината със Световно първенство, но тя ще е в неговите ръце. Асът на Реал е способен дори да я открадне по време на церемонията, ако откажат да му я връчат. Роналдо вероятно е най-амбициозният и трудолюбив футболист в историята на играта. Отдавна си е гарантирал доживотен договор в клуба.

източник: Gulliver/Getty Images

Героят се казва Серхио Рамос. Той беше като Супермен за своя тим. Малко преди полуфиналите в Шампионската лига испанецът заяви в интервю за списание, че се чувства защитник с душа на нападател. Думите му бяха пророчески. Рамос уби Байерн Мюнхен, а това си беше финал преди финала. В Лисабон Серхио стана легенда. Историята можеше да е друга, ако не беше неговият знаменит отскок и удар с глава в долния десен ъгъл. Реал изравни на Атлетико в самия край, а след това останалите свършиха по-лесната задача. Рамос излезе на сцената и на Световното клубно първенство. Вкара в полуфинала и финала. Сценарият е ясен. Центриране и точен удар с глава.

източник: БГНЕС

Откритието в Реал Мадрид е Иско. Младият испански национал дочака своя шанс и вече е важна част от отбора на Анчелоти. Неговият възход започна след лятото и вещае да бъде продължителен. Конкуренция в тази категория му прави Тони Кроос, който се оказа удар в десетката. Германецът е подобрено копие на продадения в Байерн Алонсо. Просто Кроос е по-млад и малко по-добър от идеалния халф, който доскоро дърпаше конците в средата на терена за Реал. В Мадрид могат да се наслаждават на живота с такава разнообразна полузащита – Кроос, Модрич, Иско, Хамес, Ияра и Кедира.

източник: Gulliver/Getty Images

Момчето за финали е Гарет Бейл. Приет с известно недоверие уелсецът изплаща чинно огромната сума, която Реал плати на Тотнъм. Бейл е абониран за попадения в големите мачове. Първо го усети Барселона в мача за Кралската купа. Умопомрачителният спринт на крилото направи за смях Бартра и Барса. Гарет се разписа и на финала в Лисабон, където наклони везните в полза на Реал в продълженията. За десерт вкара и в Мароко на финала. Има играчи за важните мачове и Бейл е точно такъв.

източник: БГНЕС

Скритото оръжие е Карим Бензема. Французинът не бележи колкото Роналдо, но португалецът не би заменил своя партньор в атака. Комбинативен и разнообразен французинът е наслада за окото. Бензема е готов да се замеси във всяка спираща дъха атака на Реал Мадрид. На практика той е „десетка“, която играе на върха. Неговото оставяне в клуба се държи основно на президента. Перес е явен фен на Бензема и винаги се е застъпвал за футболиста, който преживя няколко кризи в испанската столица. Днес Карим е без никаква алтернатива. Умишлено дори не му търсят реална конкуренция. Ключът към него е открит и в Реал събират плодовете от това.

източник: БГНЕС

Голямото завръщане бе сътворено от великия Икер Касияс. Славният капитан преживя какво ли не, но в момента се радва на живота. Вратарят изтърпя доста, за да вземе своя реванш. Касияс е единственият капитан в историята, който е вдигал всички възможни трофеи над главата си. През 2014 година Реал пропусна да стане шампион на Испания, а по стечение на обстоятелствата в първенството Икер беше резерва. Талисманът пази за Шампионската лига и Кралската купа, които бяха завоювани. Касияс имаше своите слаби периоди, но те бяха на световните финали в Бразилия. Той направи груба грешка на финала в Лисабон, но Спасителят Рамос замаза гафа. Вече няма полемика. Вратарят на Реал Мадрид е Сан Икер и така трябва да бъде.

източник: БГНЕС

Финалният спринт на европейския шампион загатва, че през 2015 година Анчелоти ще опита да затвърди грандиозния успех. Задачата ще е трудна, защото Реал играе и срещу историята. До този момент няма отбор, който да е повторил в следващата година успеха в Шампионската лига. Ако някой ще прави това геройство, изглежда че на Реал би му прилягало да е първи. Кралският клуб се завърна на върха през 2014 година. Спечели Десетата и има основателното право да гледа от високо. Футболът си има Господар. Неговото име е Реал Мадрид.