Все повече нараства броят на жертвите от мощните земетресения в Турция и Сирия. Счита се, че загиналите вече са общо над 4000 за двете държави, а десетки хиляди са ранени.

Спортният министър на Турция Мехмед Касапоглу спря всички състезания на територията на страната, тъй като жертви има от различни спортни организации.

След като вече стана ясно, че бившият ганайски футболист на Челси Кристиан Атсу (в момента играч на Хатайспор) и спортният директор на настоящия му тим Танер Савут са все още под руините на падналите сгради, а вратарят на Малатияспор Ахмед Еюп Тюркаслан е изваден мъртъв, сега излизат още ужасяващи новини за затрупани и загинали спортисти в двете държави.

Добрата новина за Хатайспор е свързана с треньора Мурат Бел и членовете на неговото семейство, които са били извадени с минимални наранявания от разрушена сграда.

Целият футболен отбор на Марашспор е затрупан в руините на срутил се хотел. Извадени са труповете на трима ирански и един камерунски параолимпийци, състезаващи се в Турция. Сред жертвите е и бившият футболен национал на Сирия Надер Джукхадар, вкарал девет гола в 14 мача за представителния тим на родината си.

Увеличава се бройката на спасените волейболисти на Малатя Метрополитън Беледиеспор. От срутения хотел са извадени вече шестима живи играчи. Притеснителното е, че няма новини за момичетата от отбора до 14-години на същия клуб, които също са под останките на сградата.

Олимпийският шампион по борба Таха Акгюл призова за помощ, тъй като между 30 и 40 състезатели по борба са в капана на руините в засегнатите от земетресения населени места в Турция.

Треньорът на Сивасспор Риза Чалимбай обяви, че наставникът на вратарите в отбора Айхан Тенбелоглу е загубил 15 свои родственици в трагедията.