Руският съд подходи строго към четиримата души, които нахлуха на трена по време на финала на Световното първенство между Франця и Хърватия. Всички те влязоха в затвора. 

Провинилите се са членове на пънк-групата Pussy Riot, която с прочу с акциите си в протст срещу управлението на Владимир Путин. Те бяха осъдени на по 15 дни зад решетките за деянието си. 

Така в килията ще бъдат Вероника Никулишина, Олга Пахтусова, Олга Курячова и Пьотър Верзилов. И чтиримата носеха фалшиви полицейски униформи, когато нахлуха на терена. Това се случи в края на първата част, а мачът беше прекратен за минутка-две. 

Протестът сега на пънкарите е бил заради посегателствата върху свободата на словото в Русия, както и протест срещу ФИФА, която според тях подкрепяла авторитарните режими по света. 

"Шефовете на ФИФА са приятели с хора, които репресират инакомислещите в страните си,които нарушават човешките права. Жалко е, че прекъснахме мача, но само такаможехме да бъдем чути. За съжаление, ФИФА участва в уредени мачове", заяви Курячова след произнасянето на присъдата.