Латиноамериканските отбори отново тръгнаха силно на Световното първенство, но не стигнаха особено далеч. За пореден път на Мондиал извън техния континент, те са просто достатъчно силен спаринг-партньор.

От групите излязоха четири от петте южноамерикански представителя, като само Перу не успя да преодолее потока си с бъдещия шампион Франция в него. А към тези четири тима се добави и представителя на КОНКАКАФ Мексико.

Но от тези тимове, само два стигнаха четвъртфиналната фаза - Уругвай и Бразилия, като никой от тях не се добра до предпоследният етап на елиминациите. И това се повтаря за пореден път в Европа.

Предаването "Новините на Мондиала" по DIEMA SPORT ви предоставя възможността да чуете анализ за представянето на тези отбори, които изпитват проблеми, когато Световното първенство се провежда в Европа.

Боби Борисов и Георги Драгоев коментират къде е причината за срива на южноамериканските нации, при все, че големите им звезди защитават цветовете на европейските клубни колоси. Повече можете да видите в прикаченото видео.