Президентът на ФИФА Джани Инфантино даде изключително висока оценка на Мондиала в Русия, който приключва този уикенд (на 15 юли). Според шефа на Световната футболна централа Световното първенство през 2018 е най-доброто в историята.

Припомняме, че феновете станаха свидетели на редица любопитни развръзки, а сочените за фаворити Германия, Бразилия, Аржентина и Испания така и не успяха да стигнат до финала. Междувременно Хърватия написа най-славната страница в историята си, като за първи път се класира за решителния етап на Световно. Така на 15 юли на стадион „Лужники“ в Москава „шахматистите“ ще спорят с амбицираната селекция на Франция, която ще се бори за втората си титла.

Третото място ще бъде решено между Белгия и Англия на 14 юли.

Джани Инфантино

източник: Gulliver/Getty Images

„Преди година казах, че това ще е най-доброто Световно в историята и сега мога да го потвърдя. Шампионатът в Русия е най-добрият до момента. Той е разделителната граница – онова, което бе преди Русия, и това, което ще бъде след нея. Отсега нататък Русия е една футболна страна“, каза Инфантино.

„Друго, за което допринесе Световното, е промяната в отношението към Русия. Видя се, че това е страна, пълна с любезни хора, страна с богата история. Русия не е това, което се представя по медиите. Всички фенове, които пътуваха до тук, се насладиха. Всички предразсъдъци към тази държава бяха стопени“, добави Инфантино.

Бах и Костадинова ще гледат финала на Мондиал 2018

Инфантино: Всички се влюбивхме в Русия