В съботния ден ще се изиграе двубоят за третото място на Световното първенство в Русия. Малкият финал противопоставя отборите на Белгия и Англия, а ето и част от причините, поради които трябва белгийските футболисти да се настанят на 3-ото място. Белгия не успя да пречупи състава на Франция, а Англия се препъна от Хърватия.

Белгия е по-добрият отбор спрямо Англия ако проследим представянето на отборите чисто на Мондиал 2018. Момчетата на Роберто Мартинес направи великолепно представяне в групите, както и в елиминационната фаза, но "петлите" се оказаха по-силни. Все пак ще се запомни победата над Бразилия с 2:1. Англичаните не съумяха да преодолеят Хърватия и сега ще опитат да се реабилитират пред феновете с евентуална победа над Белгия, но да видим дали ще се получи, според мен - не.

Отборите вече са повече от месец в Русия, това със сигурност оказва влияние на футболистите. Белгия ще има ден повече почивка спрямо съперника си в съботния ден, а това със сигурност ще е плюс, още повече, че Англия игра и продължения с Хърватия. Кондиционно Белгия трябва да изглежда по-добре.

Този Мондиал вероятно ще е последната възможност за Компани, Вертонген, Мертенс и Вермален да покажат класата си, а една победа над Англия със сигурност ще е един добър подарък за края на тази надпревара в Русия.

В груповата фаза двата тима бяха в група G, а "червените дяволи" спечелиха битката за първото място с 1:0, което ги прати в по-силния поток в елиминациите.

Срещата между Белгия и Англия е в съботния ден ( 14 юли) от 17:00 часа.