На върха в изглеждащата изключително равностойна група „D” и след важен успех у дома срещу Австрия, сега Сърбия се отправя към Кардиф, където ще опита да продължи възхода си при Славолюб Муслин и да направи още една крачка към класирането на Мондиал 2018 в Русия. Съперникът е Уелс, който разочарова при 1:1 срещу Грузия, но е в спора за първите две места и също все още е без поражение. Ясно е, че предстои страхотна битка между два изключително равностойни отбора, а обичайно подобни сблъсъци се решават от мигове на индивидуална брилянтност. А „драконите” определено притежават в редиците си футболист, способен да носи разликата от наглед обречени ситуации – да, отново всички погледи са вперени в Гарет Бейл, който се завърна в родината си в настроение, след като тъкмо поднови договора си с Реал Мадрид. Този път обаче и в другия лагер има футболист със светлинна скорост и изумителен ляв крак, който е въвлечен на практика във всичко в офанзивен план за „плавите”.

Сравненията преди двубоя на „Кардиф Сити Стейдиъм” са неизбежни, а статистиката говори, че значението на Душан Тадич за представянето на Сърбия в офанзивен план е… грандиозно. Плеймейкърът на Саутхямптън бе въвлечен във всяко от осемте попадения на тима дотук през квалификационната кампания, асистирайки за пет и сам бележейки другите три. „Да, Бейл е човекът, който решава мачовете на Уелс, но и ние си имаме такъв – Душан Тадич е роден победител”. Думите идват от човека от другата страна на терена за Сърбия – Филип Костич, който през лятото смени Щутгарт с Хамбургер срещу 12.5 млн. паунда, а сега, заедно с Тадич, осигурява широчината на сръбската атака, която изглежда много разнообразна и ефективна.

Понастоящем светлината на прожекторите пада върху Тадич не само заради чудовищния му принос на национално ниво. За Саутхямптън именно 27-годишното крило е основният доставчик на идеи в предни позиции и през настоящата кампания във Висшата лига е направил 27 ключови подавания за съотборниците си – с шест повече от втория в отборната класация – Нейтън Редмънд. Невъзможността на „светците” да реализират тези положения засега кара Тадич все още да чака първата си асистенция за кампанията, но той вече откри головата си сметка – при победата с 3:0 срещу Уест Хем в края на септември. А приносът му към каузата на „светците” не остава незабелязан от феновете, които вече имат своя нов герой. Имат го 10 години, след като със собствените си очи видяха старта на едно друго шеметно издигане – на едно тогава едва 16-годишно момче, което тръгна именно от „Сейнт Мерис”, за да покори световния футбол и да се превърне в най-скъпия играч в историята – Гарет Бейл.