Без голямата си звезда Лионел Меси, Аржентина допусна неприятен обрат срещу Нигерия в контролна среща, играла се в Краснодар (Русия). „Гаучосите“ поведоха с 2:0 до 36-ата минута, но в последствие след четири безответни попадения на „Супер орлите“ аржентинците инкасираха поражение с 2:4.

Попаденията за успеха на „зелените“ бяха дело на Келечи Ихеаначо, който освен гол записа и две асистенции, Бриън Айдову и Алекс Иуоби, който бе точен на два пъти. За южноамериканците се разписаха Евер Банега и Серхио Агуеро.

Селекцията на Аржентина и селекционерът Хорхе Сампаиоли бяха значително угрижени от една от големите си звезди Серхио Агуеро. Нападателя на Манчестър Сити припаднал на почивката и се наложило да бъде откаран в болница.

Аржентина започна добре и още в 27-ата минута поведе. Евер Банега изпълни прецизно пряк свободен удар и откри за 1:0. В 36-ата минута Павон получи много добре отдясно по атаката, навлезе в наказателното поле и пусна пас по земя към Серхио Агуеро, който направи 2:0.

Още преди почивката нигерийците вдигнаха значително оборотите, като Келечи Ихеаначо зададе тон за обрата. В 44-ата минута „зелените“ получиха право да изпълнят фаул фронтално на вратата на Маркесин. Футболистът на Лестър си заложи топката и насочи много прецизно за 1:2.

На почивката нападателят на Манчестър Сити Серхио Агуеро бе заменен, а в последствие стана ясно, че е почувствал неразположение и се е наложило да бъде откаран в болница, тъй като е припаднал.

След подновяване на играта, нигерийците изравниха. В 52-ата минута Ихеаначо пусна пас отдясно към Алекс Иуоби, който с премерен удар по земя вкара топката в долния десен ъгъл на аржентинската вратата – 2:2.

Две минути след това пълният обрат бе факт. След нова асистенция на Ихеаначо, Бриън Айдову направи 3:2, а крайния резултат оформи Иуоби след пас на Муса в 73-ата минута – 4:2.