Габриел Виктория, футболният рефер от Панама, който ще участва на Световното първенство през лятото в Русия, по професия е събирач на боклук.

ФИФА се довери на Виктория, който ще стане първият асистент-арбитър от Панама, който получава правото да развява флага на такъв голям международен форум като Мондиал 2018.

Историята му е доста интересна, след като той решава да се заеме със съдийството, когато установява, че може да ръководи и упрявлява група от хора. Стартира със съдийството преди 25 години, но тъй като хонорарите от мачовете не стигат, той редува футболните мачове със събиране на боклука по улиците на Панама. Той става всяка сутрин в 04:30 часа, за да е на линия за сутрешната смяна.

Историята на панамските съдии стартира на Мондиала в Бразилия през 2014 година, а сега освен Виктория на форума ще бъде и главният съдия Джон Пити.

Няколко фирми са се съгласили да подкрепят участието на Виктория във форума като са му осигурили обувки, куфари и тениски, които да облекчат пътуването му до Русия.

Така Габриел Виктория ще участва в мачовете от Мондиала, така както го прави и при събирането на боклука, с максимата, че ключът към успеха е в дисциплината.