Полузащитникът на Холандия Уесли Снайдер посъветва претенциозните холандски фенове да не очакват зрелищна игра, тъй като "лалетата" искат да стигнат колкото се може по-далеч на Световното първенство.

"Защо трябва да хабим сили да играем зрелищно и нападателно, само за да ни похвалят специалистите колко хубаво играем? По-хубаво ли е да сме на самолета на път за вкъщи? Предпочитам да играем рационално и да побеждаваме", каза Уесли Снайдер преди отпътуването на холандците за Салвадор, където ще се играе четвъртфиналният мач срещу Коста Рика.

"Ако слушахме специалистите, които казват, че ние трябва да владеем топката в 70 процента от игровото време, вече да сме се прибрали у дома. Трябва да бъдем реалисти. Не разполагаме с халфова линия, която да държи инициативата в по-голямата част от мача", каза още Снайдер.

"Преди четири години пропуснахме да станем световни шампиони, макар че и там не играхме много добре. Ако вземем титлата, а ние вярваме, че можем, никой няма да гледа колко грозно сме играли", добави Снайдер./БТА