Лионел Меси е като вода в пустинята за аржентинския национален отбор по футбол, категоричен беше селекционерът Алехандро Сабея след победата на неговия тим с 1:0 над Белгия в мач от четвъртфиналите на световното първенство в Бразилия. Нападателят на Барселона не вкара гол, но игра добре.

"Меси игра много добре. Футболът не се състои само в бележенето на голове. Един играч трябва да владее топката, да увлича по трима опоненти и след това да намира свободните си съотборници с прецизен пас. Точно това правеше Меси. Всеки момент, в който той владееше топката, за нас имаше потенциална ситуация за гол. Въпреки че не вкара, неговото влияние върху мача беше много голямо. Един такъв двубой може да бъде погледнат в много аспекти, освен в отбелязването на голове. Меси е играч, който рядко греши. Меси е като вода в пустинята за Аржентина", каза Сабея след мача.

"Не само Меси, а всички наши играчи направиха перфектен мач. Щастлив съм, защото чакахме цели 24 години, за да бъдем в челната четворка на световния футбол. Не бива сега да празнуваме, защото трябва да пестим енергия. Играхме продължения срещу Швейцария и четири мача в най-големите жеги по обед. Сега следва възстановяване, а после ще мислим за полуфиналите", добави той.