Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн заклейми представянето на Англия по време на Световното първенство в Бразилия, като отчете, че играчите на Рой Ходжсън са се представили доста под нивото си.

„Трите лъва“ напуснаха турнира без да запишат победа в своята група D, където паднаха от Италия и Уругвай, а накрая постигнаха нулево реми с Коста Рика.

Кийн, който в момента съвместява постовете на асистент-треньор в ирландския национален отбор и Астън Вила, заяви, че англичаните са се представили дори по-лошо от неговите собствени очаквания.

„Аз казах, че Англия ще има проблеми на Световното, но това не е някакво прозрение, а просто здрав разум“, коментира Кийн.

„Ако погледнете състава им, те трябваше да сторят достатъчно, за да излязат от групата. Футболистите не играха нищо. Ирландия се изправи срещу Коста Рика миналия месец и ако ми бяхте казали, че те ще спечелят групата, щях да ви взема за луди.“

„Когато огледаме състава на Англия, виждаме, че на доста от играчите там им липсва опит. Много от тях не са печелили трофей, но хората все така очакват тъкмо те да грабнат световната титла или да стигнат поне до 1/4-финал или полуфинал.“

„Младите имат още върху какво да работят. Можем да спорим цял ден за паузите през зимата и всичко останало, но е факт, че англичаните трябваше да се представят по-добре“, допълни Кийн.