Ако вратарят Кейлор Навас запази формата си от снощи, ние може и да спечелим Световното първенство доста лесно, смята халфът на националния отбор на Коста Рика Келсо Борхес.

Навас имаше ключова роля при класирането на отбора снощи след изпълнение на дузпи срещу Гърция. Костариканците играха повече от 60 минути с човек по-малко, но в крайна сметка след 1:1 при 120 минути игра, той спаси дузпа на Теофанис Гекас и класира своите. Отделно от това играещият в Леванте страж отрази поредица опасни удари. Майкъл Уманя вкара последната дузпа и малката централноамериканска страна стигна до топ 8 в света.

"Аз мисля, че той е роден на Марс или на Венера някъде. За мене той е извънземен", заяви 27-годишният Борхес, който не успяваше да скрие вълнението си. Навас в момента играе за испанския Леванте, а за страната си има 57 мача.

"Кейлор е фантастичен, дава на отбора прекалено много. Той е лидер на терена и извън него", заяви днес Борхес пред репортерите, които дойдоха в базата на отбора, за да гледат възстановителната тренировка. "Неговите спасявания винаги ни дават надежди за втори шанс. Аз познавам Кейлор от доста време и знам, че е невероятно момче. Ще видим той докъде ще ни заведе, докъде ще стигнем. Докато можем, ще се борим и ще мечтаем. Но вероятно какво сме постигнали, ще осъзнаем когато се приберем у дома. Сега имаме само мачове, мачове, мачове. Не ти остава време да погледнеш от страни и да си кажеш - ей, какво направихме?!", обяснява още халфът на костариканците, които отиват на четвъртфинал срещу Холандия в Салвадор./БТА