Германският национал Мирослав Клозе описа Роналдо като "най-завършеният нападател за всички времена".

Голмайсторът на Бундестима вече е реализатор номер 1 на световните първенства със своите 16 попадения. До Мондиал 2014 бразилецът Роналдо има отбелязани 15 гола.

"Той е изключителен футболист. В момента играя в Италия и всички смятат, че Роналдо е най-добрият играч, който е защитавал цветовете на отбор от Серия А. Това го казват почти всички, с които съм говорил. За мен той беше най-завършеният футболист за всички времена", заяви 36-годишният Клозе, който преди настоящия Мондиал имаше 14 гола на финали на световни шампионати.

"Сигурно не е било приятно за него да бъде на стадиона, когато подобрих рекорда му в мача ни срещу Бразилия. Когато вкарах 15-ия си гол на световни финали, Роналдо каза, че ме приветства в клуб 15. Сега мога да кажа, че Мирослав Клозе вече е в клуб 16 и всеки е добре дошъл да се присъедини", коментира нападателят на Лацио.

Клозе има общо 23 мача на четири световни първенства. "Ако спечелим мача за титлата срещу Аржентина в неделя, не мога да ви гарантирам нищо. Може да ме видите да празнувам като животно. Няма значение, че рядко пия алкохол", добави голмайсторът.

Той игра в загубения финал на Мондиал 2002, когато германците паднаха от Бразилия./БТА