Наставникът на Коста Рика Хорхе Луис Пинто заяви, че класирането на тима му за четвъртфиналите на Мондиала в Бразилия е напълно заслужено. 

Както е известно, двубоят между Коста Рика и Гърция завърши при 1:1 в редовното време, като гол не падна и в двете продължения, а това доведе до дузпи, където костариканци бяха по-точни.

"Направихме и невъзможното. Свършихме много работа,  момчетата се раздадоха и това ни донесе феноменален резултат.  Мисля, че заслужавахме победата. Очаквах мачът срещу Гърция да бъде много труден. Много се  радвам, че победихме. Бяхме се подготвили отлично за дузпите -  кой ще бие първи, кой втори. Говорихме си, че щом сме играли с  човек по-малко дълго време, като компенсация трябва да спечелим  дузпите", започна Пинто.

"Не мога да не отдам дължимото и на нашия вратар Кейлор  Навас, който е един от най-добрите в света. Той е изключителен и в този мач показа качествата си. Тази победа е за народа на Коста Рика. Не смятаме да спрем дотук. Продължаваме да се борим.  Предстои ни мач срещу отбор от световна класа като Холандия с  изключителни играчи", завърши специалистът.