Срамна работа! Ей така, с две думи ще опишем победата на Бразилия над Хърватия на старта на 20-ят Мондиал. Японският съдия сложи яко рамо на прехвалените „кариоки” и резна надеждите на Хърватия за нещо в мача на откриването.

Балканците сигурно са очаквали нещо подобно, но чак пък толкова... Едва ли? Реферът подготви зрителите още от началото на мача, давайки да се разбере, че всеки друг знак освен 1 не е позволен. И когато „шахматистите” поведоха започна рецитала на  Юичи Нишимура. Тънко, а на моменти очевадно бутане на Бразилия, за да се стигне до поантата - измислена дузпа и номинация за „Оскар” на Фред, която даде началото на обрата. Пред това решение бледнеят дори други два много спорни момента – „нарушението” срещу бразилския вратар, след което не бе зачетен гол за Хърватия и нарисуван фаул в центъра на терена на Рамирес, при което започна атаката за третия гол на домакините.

Да се готвят Мексико и Камерун в групата и съперниците на Бразилия във фазата на директните елиминации. Защото, с това което показаха играчите на Сколари в първата среща, определено ще им трябва помощ отстрани. Те вече я намериха в първата среща.

 И понеже напоследък в България е много модно да се казва кой с кого е пил кафе ние ще попитаме: „Дали пък японският съдия не е пил кафе с шефа на бразилската футболна федерация?”

Явно на това световно „правилният” цвят ще е златистият! И дори фланелките да не са на гърба на Неймар и компания, а на момчетата от тима на „Чико” (село Бяга), помощта е гарантирана! Абе, срамна работа!