Испания я няма! Англия я няма! Италия я няма! Кот д`Ивоар го няма! Хърватия, Камерун, Австралия и Япония също вече ги няма на картата на Световното първенство по футбол. Както е тръгнало, не футболните закономерности и формули, а заклинанията на вещерите и африкански магии ще се окажат по-силни.

За 13 дни видяхме какво ли не, че дори човекоядска наклонност на терена. Изненадващо е, че европейските отбори просто не ги бива в Бразилия. Заради климата, страстите в страната на кафето или умората от мачовете на Стария континент? Никой не казва! Че нали Шампионската лига е най-класната надпревара? А какво се оказа на национално ниво?

Участниците от Южна Америка, КОНКАКАФ и Карибския басейн мачкат всички! До момента съставите от тази част на планетата са в пъти повече от европейските, които прескочиха във втората фаза. А от една страна това си е колоритно и за нас зрителите, пък и организаторите на Световното са по-доволни от този факт, защото така шансът да напълнят стадионите е много по-голям. Но не трябва май чак толкова да се изненадваме. Все пак като се върнем назад в годините, когато Мондиалът е бил на територията на Южна Америка, то и шампион е ставал тим от тези горещи кътчета – Уругвай, Аржентина и Бразилия. Но ако нещо случайно магиите и заклинанията се объркат, то Световното в Бразилия може да оправи и родния тим на ЦСКА.

Представете си, някак Алжир стига до ½-финал или финал и там след дълго безрезултатно ритане на топката се стига до равенство и дузпи. Райс М`Боли спасява всичките допълнителни 11-метрови удари и десетки чуждестранни отбори му отправят оферти за новия сезон. ЦСКА продава вратаря си и се стабилизира финансово! Защо пък не, както е тръгнало май на Мондиала всичко е възможно да видим!