Нидерландия победи Белгия с 1:0, след гол на Върджил ван Дайк в 73-та минута. Така "лалетата" завършват на първа позиция в Лига А4 на Лигата на нациите с актив от 16 точки, докато "червените дяволи" остават на втора позиция с 10 пункта.

14 снимки

Първата по-интересна ситуация дойде в 14-та минута, след като Кевин де Бройне се възползва от грешка на Бергхаус, даде хубаво подаване на Миши Батшуай, който обаче стреля във вратаря. В 29-та Нидерландия направи хубава атака, след като Дъмфрис бе намерен в наказателното поле, но ударът му премина високо над вратата. Две минути по-късно Аксел Витсел получи прехвърлящо подаване, но не успя да осъществи добър контакт с топката и Пасвеер улови спокойно.

В 34-та минута нова грешка на Дъмфрис бе последвана от удар на Тимоти Кастан, който обаче не бе точен. Онана също опита късмета си, три минути по-късно, но и неговият удар бе рутинно спасен от Пасвеер.

Второто полувреме започна с удар на Дензъл Дъмфрис, който премина успоредно на голлинията, но там нямаше човек, който да завърши атаката. В 66-та минута уникална възможност се откри пред Онана, който успя да засече центриране отляво, но Пасвеер демонстрира изумителен рефлекс, за да отрази. В 72-та минуа Бергвайн показа добър дрибъл, но завършващият му удар попадна в обятията на Куртоа. В 73-тата минута Коди Гакпо центрира от корнер, а Върджил ван Дайк се извиси високо във въздуха и не остави никакви шансове след удар с глава нито на защитата, нито за вратаря, за да изведе "лалетата" напред в резултата.

Три минути по-късно Бергвайн получи от Дъмфрис, като стреля моментално, но топката мина точно покрай лявата греда, пазена от Куртоа. Кастан имаше страхотна възможност малко по-късно, но неговият удар по диагонала бе неточен и излезна в аут. В 87-та минута Коди Гакпо изведе прекрасно Клаасен, който остана очи в очи с Куртоа, но белгиецът излезна бързо, за да скъси разстоянието и блокира удара. В последната минута Дейли Блинд предостави и на Бергвайн възможност да бъде един на един с белгийския страж, но вратарят на Реал Мадрид отново се намеси великолепно.

В 95-та минута дойде най-красивото положение в мача, след като Дони Локебакио получи подаване в назакателното поле и стреля със задна ножица, но топката се отклони от страничната греда, проследена само с поглед от Пасвеер. След този финален момент, съдията даде последния сигнал за край на мача и Нидерландия се поздрави с успеха с минималното 1:0.

Стартови състави

Нидерландия: 1. Рембо Пасвеер, 2. Юриен Тимбер, 5. Нейтън Аке, 4. Върджил ван Дайк, 17. Дейли Блинд, 22. Дензъл Дъмфрис, 15. Мартен де Роон, 11. Стивън Бергхаус, 14. Дави Клаасен, 7. Стивън Бергвайн, 9. Винсент Янсен

Треньор: Луис ван Гаал

Белгия: 1. Тибо Куртоа, 2. Тоби Алдервейрелд, 5. Ян Вертонген, 4. Дзено Дебаст, 6. Аксел Витсел, 18. Амаду Онана, 15. Томас Мюние, 21. Тимоти Кастан, 10. Еден Азар, 7. Кевин де Бройне, 23. Миши Батшуай 

Треньор: Тиери Анри