Защитникът на Арсенал Лоран Кошчелни се оттегли от националния отбор на Франция след сериозни критики към селекционера Дидие Дешан за отношението му към него в периода, в който Кошчиелни бе контузен. Защитникът скъса ахилес в полуфиналите на Лига Европа през май и поради тази причина пропусна Световното първенство, в което неговите съотборници станаха шамиони.

33-годишният бранител разкри, че много хора са го разочаровали през този период. "Чувства се като удар по задната част на главата. Когато си в добра форма, имаш много приятели. Когато си контузен...след определен период от време те забравят. Той (Дешан) ми звънна веднъж на рождения ми ден през септември. Иначе не. Много хора ме разочароваха. Не само треньорът."

Още миналата година Кошчелни обяви, че смята да се оттегли от националния тим след Световното първенство и сега потвърди, че отсъствието от турнира не е променило мнението му." Той обаче допълни, че отсъствието му в Русия остава "мрачна стъпка" в неговата кариера. Кошчелни има 51 мача за "петлите" като дебютира през ноември 2011 и взе участие на Европейските първенства през 2012 и 2016, както и на Мондиал 2014 в Бразилия.

"Контузията е едно нещо, успехът на Световното е друго. Мисля, че победата определено ме нарани повече психологически от контузията. Мисля, че дадох на френския отбор това, което можех. За мен контузията не промени още. Винаги ще остана фен на френския отбор, но е сигурно, че няма да облека отново синята фланелка."

"Имам ново мислене, има Лоран от преди и Лоран след контузията. Искам да продължа в Арсенал, искам да се завърна бързо. Искам да се боря", завърши Кошчелни.