Двубоят между Тотнъм и Рен от група „G“ на турнира Лига на конференциите, който трябваше да се играе тази вечер от 22:00 часа българско време, официално беше отложен. Причината за това е многото положителни случаи на COVID-19 в тима на „шпорите“.

Във вчерашния ден от УЕФА първоначално излязоха с позиция, че срещата ще се проведе по план. Малко по-късно следобед мениджърът на лондончани Антонио Конте заяви на своята пресконференция, че „всички в тима са уплашени“, тъй като всеки ден нови хора от състава и от щаба биват заразени.

Така, в крайна сметка, от Тотнъм решиха да отменят двубоя. Все още обаче няма информация за кога ще бъде пренасочена срещата. 

Малко след това от Рен изразиха недоволство, че Тотнъм са взели еднолично решението и не са спазили протокола, който изисква крайното решение да е на УЕФА. В същото време от УЕФА все още не са казали нищо по случая.

Ето официалното съобщение на отбора на Тотнъм:

Можем да потвърдим, че нашият мач от група „G“ от Лигата на конференциите срещу Рен няма да се проведе утре (б.р. - днес) (четвъртък, 9 декември от 20:00 ч. местно време) след редица положителни случаи на COVID-19 в клуба. Продължават разговорите с УЕФА и ние ще предоставим допълнителна актуализация за този мач своевременно.

Освен това, след разговори с Агенцията за здравна сигурност и съветници на DCMS, клубът беше посъветван да затвори тренировъчната база на първия отбор, в интерес на здравето и безопасността на играчите и персонала.

Всички останали зони на Учебния център продължават да функционират.