По-рано днес стана ясно, че от Тотнъм са отменили срещата си с Рен в Лигата на конференциите, която трябваше да се играе по-късно тази вечер от 22:00 часа българско време. Причината са случаите на заразени с коронавирус в лагера на „шпорите“ - осем футболисти и петима треньори.

От Рен обаче на свой ред реагираха остро с декларация, в която посочват, че отлагането на двубоя е самоинициатива на Тотнъм и не е официално потвърдено от УЕФА.

Ето какво написаха от френския клуб:

След пресрелийза, публикуван от Тотнъм в сряда вечер, Рен би искал да изясни следните факти. В конференция чрез видео връзка по-рано същата вечер между представители на УЕФА, Тотнъм и Рен, спортният директор на „шпорите“ обяви тяхното решение да не изиграят срещата от Лигата на конференциите в четвъртък вечер. Едностранно решение, което по никакъв начин не беше одобрено от УЕФА. 

Представителят на Тотнъм не искаше да обяви броя на засегнатите от COVID-19 футболисти, въпреки че правилото гласи, че ще има мач, ако отборът разполага с поне 13 полеви играчи и 1 вратар. Те се аргументираха с решение на английските здравни власти, без да покажат официален документ. Тъй като мачът не беше официално отложен от УЕФА, Рен поддържа позицията си той да бъде изигран. Изправен пред тази „лондонска мъгла“, Рен си запазва правото да се обърне към УЕФА. Тази липса на феърплей е още по-фрапантна предвид това, че на обяд Тотнъм потвърди с имейл, че мачът ще се състои, но веднага щом Рен кацна в Лондон следобед, Тотнъм промени своето решение.

Малко по-късно от УЕФА обявиха, че мачът е отложен и допълнително ще стане ясно кога ще бъде изигран.