Жребият за плейофния нокаут кръг в първото издание на турнира Лига на конференции ще бъде изтеглен на 13 декември (понеделник) от 15:00 часа българско време, обяви УЕФА.

В тази фаза на надпреварата ще участват отборите, завършили на второ място в групите си, които ще бъдат поставени, и тези, останали на трето място в Лига Европа, които ще бъдат непоставени. Поставените са домакини на реваншите на 24 февруари. Първите срещи са седмица по-рано.

Окончателният списък с поставените ще стане ясен на по-късен етап след изиграването на мача между Рен и Тотнъм, който бе отложен заради голям брой заболели от COVID-19 в състава на "шпорите".
Тимовете, които са победители в групите, няма да участват в плейофния нокаут кръг и отиват директно на осминафинали. Те ще научат съперниците си за тази фаза на 25 февруари следващата година.
Списък с отборите в жребия за плейофния нокаут кръг в Лигата на конференциите:

Поставени: Будьо/Глимт (Норвегия), Макаби Тел Авив (Израел), ПАОЛ (Гърция), Партизан (Сърбия), Карабах (Азербайджан), Рандерс (Дания), Славия Прага (Чехия) и един измежду Витес (Нидерландия) и Тотнъм (Англия)

Непоставени: Селтик (Шотландия), Фенербахче (Турция), Лестър Сити (Англия), Олимпик Марсилия (Франция), Мидтиланд (Дания), ПСВ Айндховен (Нидерландия), Рапид Виена (Австрия), Спарта Прага (Чехия).
В плейофния нокаут кръг не може да играят един срещу друг отбори от една и съща федерация.