Доста изненади поднесоха мачовете-реванши от втория предварителен кръг в Лига Европа.

Един от най-невероятните обрати сътвориха шведите от Йефле, които надиграха кипърския Анортозис с 4:0 и по този начин заличиха загубата си 0:3 от двубоя преди седмица. С два гола за победителите се отчете Якоб Орлов, но драмата беше пълна, тъй като до самия край на мача скандинавците водеха само 2:0 на свой терен. Орлов изравни общия резултат в 86-ата, преди Михаел Далберг секунди по-късно да сътвори чудото.

Исландският Брейдаблик също стори нещо малко очаквано, като удари австрийският гранд Щурм Грац в Австрия. Коравите островитяни извоюваха успех с 1:0 благодарение на гола на Елерт Храйнсон, който бе достатъчен с оглед нулевото реми преди 7 дни.

Добрата вечер за северните страни в Европа продължи с представянето на Хакен. Шведите измъкнаха победа с 1:0 над изпитан евробоец като Спарта Прага и след 2:2 в Чехия продължават напред.

Люксембург също имаше своя звезден миг благодарение на Диферданж. Отборът от държавата джудже извърши нов подвиг срещу Утрехт за 3:3, след като седмица по-рано победи елитния холандски тим с 1:0. В „ниската земя“ люксембургците изоставаха с 1:3, ала с голове на Жофри Франзони (64') и Яник Бастос (72').

Датският Олборг пък записа безславно отпадане от грузинския Дила Гори, след като на свой терен не успя да навакса изоставането от 0:3 в първия мач. Грандът стигна само до 0:0 и заслужено приключи участието си в Европа.