Милан ще приеме Арсенал в най-голямото дерби от осминафиналите в Лига Европа. Това отреди тегленият днес жребий в Нион.

Както е известно, в предишната фаза „росонерите“ се справиха лесно с българския шампион Лудогорец след победи с 3:0 и 1:0, докато лондончани отстраниха шведския Йостерунд след успех с 3:0 като гост и домакинска загуба с 1:2.

В първия мач Милан е домакин на "Сан Сиро". Двубоите от осминафиналите в Лига Европа ще се играят на 8-ми и 15-ти март.

Единственият българин, който остана в турнира – Георги Миланов и неговият ЦСКА Москва ще имат за съперник в тази фаза на надпреварата Олимпик Лион, на чийто стадион ще се играе и финалът в тазгодишното издание на Лига Европа.

Първи в жребия бе изтеглена двойката Лацио – Динамо Киев.

Дебютантът в надпреварата РБ Лайпциг ще мери сили с руския Зенит Санкт Петербург, докато друг руски тим, този на Локомотив Москва ще има тежка задача с Атлетико Мадрид.

Борусия Дортмунд, който отстрани много трудно италианския Аталанта, се изправя срещу Залцбург, а Олимпик Марсилия срещу Виктория Пилзен.

Жребият бе пълен, като в него нямаше поставени и непоставени тимове, а единственото условие бе, че украинският Динамо Киев не може да има за съперник нито един от трите руски тимове. Именно затова киевчани бяха изтеглени първи, а Зенит, ЦСКА Москва и Локо Москва не участваха в тегленето за определянето на съперника им.

Осминафинали в Лига Европа:

Лацио - Динамо Киев

РБ Лайпциг - Зенит Санкт Петербург

Атлетико Мадрид - Локомотив Москва

ЦСКА Москва - Олимпик Лион

Олимпик Марсилия - Атлетик Билбао 

Спортинг Лисабон - Виктория Пилзен

Борусия Д - Залцбург

Милан - Арсенал

Финалът на турнира Лига Европа е на 16-и май в Лион.