Победа над Рома е голямо нещо, но победа над Жозе Моуриньо още повече! Защото Специалния отдавна се е превърнал в огромно име в световния футбол - и с успехите, и с поведението си, та дори и с провалите си. Отдавна той е ненадмината атракция, без която футболът ще е много по-скучен.

Престижът е огромен, световниият отзвук също. Новината достига до всяко на земното кълбо, тъй като носител на европейски клубен трофей, бе победен в България. 

"Загубата е по-малка, но унижението е същото, като в мача с Бодьо", пише фен на Рома във форума на "Кориера дело спорт".

В Италия направиха интересно сравнение при първото попадение на "орлите".

"Първият гол на Лудогорец бе наелектризиращ. Каули, в стила на Мойсей, летеше централно през защитата на Рома, която се отвори като водите на Червено море. Играчът, изумен от това поведение, имаше достатъчно време да се прицели и да прониже Свилар", пише giallorossi.net.

Лудогорец направи така, че Рома да не покаже достатъчно стройна игра и успяха да изолират тотално двете звезди на Рома - Дибала и Белоти. "Зелените" изглеждаха достатъчно тактически, кондиционно и псилохогически зрели срещу именития си съперник.

"Мач Телеграф"