С късен гол отборът на Селтик успя да измъкне победа с 1:0 от Розенборг в мач от Група Б на Лига Европа. Детелините грабнаха трите точки след попадението на Лий Грифитс в самия край на срещата на „Селтик парк”.

След балонно центриране към границата на наказателното поле, топката беше свалена към Грифитс, а той останал непокрит засече топката в мрежата на Розенборг.

Домакините бяха по-добри през целия двубой, а това в крайна сметка бе ознаменувано с попадение. Селтик успя да създаде цели седем точни удара към мрежата на съперника, срещу нито едно за гостите.

В другия мач от потока Залцбург се наложи с 3:2 като гост на Ред Бул Лайпциг. Само за две минути Мунас Дабур и Aмаду Хайдара успяха да реализират по едно попадение, с което австрийският тим поведе.

В 70-ата минута Конрад Лаймер върна надеждите на домакините, след като успя да се пребори със защитник на съперника в наказателното поле и в крайна сметка преодоля и вратаря за 1:2. Драмата стана пълна в 82-ата минута. Тогава Юсуф Поулсен успя да изравни, след като засече с глава центриране отляво.

Точка на спора сложи Фредрик Гулбрандсен в самия край на двубоя, който в 89-ата минута оформи крайното 3:2.

След първите мачове в груповата фаза лидер в поток Б е Залцбург с 3 точки, колкото има и вторият Селтик. Трети е съставът на Розенброг, а четвърти Лайпциг.