Отборите на Лацио и Олимпик Марсилия не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 0:0 в сблъсък от третия кръг на група „Е“ на турнира Лига Европа. Двата състава изиграха хубав двубой, в който имаше голям брой положения и за двата отбора, но гол така и не падна в нито една от двете врати. Домакините нямаха и късмет, тъй като удариха греда, а гол на Чиро Имобиле беше отменен заради засада. 

БГНЕС
29 снимки

С тази точка Лацио събра актив от 4 пункту и заема второто място, докато Марсилия е трети с три точки. В следващия кръг двата тима се срещат отново, но на "Стад Веледром" във Франция.


Срещата стартира в спокойно темпо, като и двата отбора не искаха да прибързват и се разузнаваха в първите минути.

Първият удар към една от двете врати дойде в 10-ата минута и бе отправен от Матео Гендузи от границата на наказателното поле, но право в ръцете на вратаря Томаш Стракоша.

Пет минути след това гостите организираха добро нападение отляво, което завърши с центриране в наказателното поле на Пол Лирола, където Ченгис Юндер засече от около точката за дузпа, но неточно над вратата.

Марсилци опитаха да наложат натиск в следващите минути и имаха чудесен шанс да открият резултата в 20-ата минута. Димитри Пайе комбинира с Аркадиуш Милик отляво пред наказателното поле, а полският нападател стреля силно към далечния ъгъл, но топката профуча покрай лявата греда на домакините. 

Gulliver/GettyImages
42 снимки

Три минути по-късно и Лацио създаде първата си опасност пред вратата на французите. Тома Башич овладя подаване отдясно в наказателното поле и шутира в близкия ъгъл, но Пау Лопес блокира и спаси.

След половин час игра Бубакар Камара даде отличен извеждащ пас за Милик, който овладя майсторски и шутира в наказателното поле, но над вратата. 

В 34-ата минута домакините направиха сериозен пропуск. Луис Фелипе засече центриране в наказателното поле с глава, но Лопес се намеси и изби в корнер с дена ръка. След последвалото центриране от корнер се получи кратко разбъркване, а топката се озова във Фелипе Андерсон, който обаче не успя да уцели вратата.  

Пет минути преди края на първата част Марсилия също имаше нова чудесна възможност. Ченгис Юндер проби отлично отляво, влезе в наказателното поле и шутира към далечния ъгъл, но Стракоша изби в корнер.   

Шест минути след началото на второто полувреме лациалите имаха нов чудесен шанс да открият резултата. Каталди изведе отлично с едно докосване Чиро Имобиле сам срещу Лопес в наказателното поле, но капитанът на домакините стреля над напречната греда. 

В 58-ата минута Имобиле беше изведен отляво в наказателното пол зад защитата на Марсилия и отбеляза с хубав удар в далечния ъгъл покрай Лопес, но попадението беше отменено заради засада на нападателя. Нередовната му позиция беше потвърдена и от системата ВАР.

В следващите минути Марсилия отново натисна и в 65-ата Милик получи шанс да обстрелва вратата на Стракоша вляво в наказателното поле, но вратарят на Лацио спаси. Атаката продължи и след секунди и Пайе нанесе удар от границата на наказателното поле, който бе блокиран от защитник в корнер. След изпълнението му Милик стреля с глава на далечната греда, но в аут.

Двадесет минути преди края на двубоя Имобиле засече прекрасно подаване в наказателното поле, но топката се отби от напречната греда на Лопес. 

В последните минути на срещата Лацио се настани трайно вполовината на Марсилия и натисна в търсене на победно попадение.

В 87-ата минута Педро получи отлична възможност да донесе победата на своя тим, след като получи пас в наказателното поле и се озова сам срещу Лопес, който блокира изстрела му.

Две минути след това топката беше центрирана отдясно в наказателното поле на Марсилия, където се получи рикошет в крак на бранител на гостите и кълбото стигна до резервата Раул Моро на далечната гледа, който стреля с глава, но в аут.

В добавеното време на срещата гостите също опитаха да стигнат до победен гол, като изстрели отправиха Ченгис Юндер и Бубакар Камара, които обаче не доведоха до желания резултат и двубоят завърши наравно без попадения.


FT | ЛАЦИО – ОЛИМПИК МАРСИЛИЯ  0:0

Стартови състави на двата отбора:

ЛАЦИО (4-3-3): 1. Томаш Стракоша - 29. Мануел Ладзари, 3. Луис Фелипе, 33. Франческо Ачерби, 77. Адам Марушич - 21. Сергей Милинкович-Савич, 32. Данило Каталди, 88. Тома Башич - 7. Фелипе Андерсон, 17.Чиро Имобиле (к), 20. Матиа Закани

Старши треньор: Маурицио Сари

ОЛИМПИК МАРСИЛИЯ (4-3-3): 16. Пау Лопес - 14. Луан Перес, 15. Дуйе Чалета-Цар, 2. Уилиям Салиба, 21. Валентин Ронжие - 10. Димитри Пайе (к), 4. Бубакар Камара ж.к., 6. Матео Гендузи - 29. Пол Лирола, 9. Аркадиуш Милик, 17. Ченгис Юндер

Старши треньор: Хорхе Сампаоли


Главен съдия: Денис Айтекин, Турция

Стадион: "Стадио Олимпико", Рим, Италия