Португалския Бенфика победи с 4:2 Айнтрахт Франкфурт на "Да Луш" в първи четвъртфинален двубой от Лига Европа. Хеттрик за успеха реализира Феликс, а един добави Диас. За гостите точни бяха Йович и Пасиенсия. Гостите останаха с десет души на терена още в 20-ата минута, когато от игра беше изгонен Н`Дика. Реваншът е след седмица в Германия.

Още в 18-ата минута на двубоя гостите от Айнтрахт организираха опасна атака, но ударът към Влаходимос беше спасен от вратаря.

Бенфика откри резултата след дузпа, която Феликс превърна в гол в 21-ата минута на двубоя. Н`Дика бутна в наказателното поле Жедсон, за което получи директен червен картон, а от наказателния удар Феликс се разписа, за да изведе отбора си напред в резултата. В 28-ата минута Костич опита удар, но бранител застана на пътя на топката.

В 34-ата минута Грималдо стреля отдалеч, но топката не попадна във вратата. Четири минути по-късно удар на Ребич беше блокиран, след като Йович центрира прострелно от левия фланг по атаката на Айнтрахт. Все пак гостите стигнаха до изравнителното попадение. В 40-ата минута Йович изравни, след като домакините сбъркаха при една атака на съперника.

Феликс реализира втория си гол в мача с далечен удар в 43-ата минута на двубоя, а това са и първите му попадения в турнира. В добавеното време на първата част гол за Айнтрахт беше отменен правилно поради засада.

В 50-ата минута Рубен Диас се разписа, а четири минути по-късно Феликс оформи хеттрика си.

Бенфика продължи да атакува, а в 69-ата минута Сеферович отправи отличен удар, но Трап показа невероятен рефлекс и остави отбора си в мача. Три минути по-късно Пасиенсия върна надеждите на тима си с отлично изпълнение с глава, за да върне интригата в двубоя, но силите на гостите бяха на привършване.

До края на срещата въпреки опитите и на двата отбора да отбележат, това не се случи и Бенфика взе успеха с 4:2, но интригата за реванша се запазва. Победителят от тази двойка ще се изправи срещу по-добрият измежду Челси и Славия Прага.

Бенфика - Айнтрахт Франкфурт 4:2

голмайстори: 1:0 Феликс (21), 1:1 Йович (40), 2:1 Феликс (43), 3:1 Диас (50), 4:1 Феликс (54) , 4:2 Пасиенсия (72), ч.к - Н`Дика (20-Айнтрахт)

Съставите на двата отбора:

Бенфика: Влаходимос, Корчиа, Жардел, Диас,  Жедсон, Самарис,  Грималдо, Фейса, Черви, Феликс, Силва

Айнтрахт Франкфурт: Трап, Н`Дика, Хасебе, Хинтерегер, Абрахам, Костич, Желсон Фернандеш, Роде, Ребич, Да Коста, Йович

съдия: Антъни Тейлър (Англия)