Мениджърът на английския Арсенал Микел Артета не остана доволен след поражението от Тотнъм с 1:2. Загубата в дербито на Северен Лондон намали шансовете на "артилеристите" да се класират за Лига Европа, а испанецът разкритикува свооите футболисти и се извини на привържениците.

"Разочарован и недоволен съм. Говорихме си преди мача, че не трябва да допускаме индивидуални грешки, но се случи точно това. Когато получиш толкова елементарни голове, няма как да победиш. Освен всичко друго, това влияе негативно на настройката. През второто полувреме отново започнахме да играем добре, но в отделни епизоди не внимавахме. Трябва да се научим да не губим концентрация", заяви специалистът.

"Извинявам се на феновете, защото знам колко много означава този мач за тях. Загубата е огромен удар по амбициите ни да се класираме за Лига Европа. Ще се опитаме да завършим сезона по най-добрия възможен начин - и във Висшата лига, и в турнира за ФА Къп. Ако минимизираме грешките и играем по същия начин като днес, ще печелим много повече мчове. Всичко си зависи от нас. Жалко, че не победихме, това щеше да ни донесе голямо облекчение", каза още Аретета.

Арсенал е 9-и в класирането с 50 точки, колкото има и Бърнли. На лондончани им предстоят мачове с Ливърпул, Астън Вила и Уотфорд.