Австрийският Залцбург се класира за полуфиналите на турнира Лига Европа след знаменит обрат над Лацио и победа с 4:1 в реванша от четвъртфиналите.

Италианците победиха с 4:2 в първата среща и поведоха с 1:0 в реванша, но Залцбург изравни само минута след като получи гол. Между 72-ата и 76-ата австрийците съкрушиха съперника си с три бързи гола и така си осигуриха класиране сред четирите най-добри отбора в Лига Европа този сезон. 

Лацио поведе с гол на Чиро Имобиле в 55-ата минута, а Залцбург изравни с попадение на Мунас Дабур минута по-късно - в 56-ата. Амаду Хайдара направи резултата 2:1 за домакините в 72-ата минута. В 74-ата Хи-Чан Хван покачи на 3:1, а в 76-ата Стефан Лайнер вкара за 4:1.

Първата по-сериозна опасност в двубоя бе пред вратата на Лацио. Хи-Чан Хван получи добра топка и стреля към долния десен ъгъл, но Томас Стракоша внимаваше и спаси вратата си. Десетина минути по-късно Лукас Лейва стреля към вратата на домакините, но бранител застана на пътя на топката. Рейнхолд Ябо опита удар в 27-ата минута, но защитата на гостите се справи.

В края на първото полувреме Чиро Имобиле на два пъти застраши вратата на РБ Залцбург. В 40-ата минута Александър Валке бе на мястото си и отрази негов удар, а в 44-ата Имобиле пропусна нова възможност. Минута по-късно Валон Бериша пък пропиля шанс за Залцбург.

Драмата обаче предстоеше през второто полувреме. В 49-ата минута Чиро Имобиле бе близо до целта, но пак не успя да преодолее Валке. В 55-ата обаче Луис Алберто изведе отлично Имобиле, който този път не сгреши и откри за 1:0 за Лацио.

Само минута по-късно израелецът Мунас Дабур върна равенството, реализирайки с чудесен удар за 1:1.

Двата тима вдигнаха още повече оборотите и в 58-ата минута Чиро Имобиле успя отново да прати топката в мрежата на домакините, но бе отсъдена засада.

Шавиер Шлагер застраши опасно вратата на Лацио в 67-ата минута, но 20-годишният австриец нацели десния страничен стълб.

Повратна се оказа 72-ата минута в мача. Първо Луис Алберто напредна добре в атака за Лацио и стреля, но Александър Валке спаси вратата си.

Последва силен удар отдалеч на Амаду Хайдара, който прати топката в мрежата на Лацио за 2:1 в полза на РБ Залцбург.

Само две минути по-късно - в 74-ата 22-годишният кореец Хи-Чан Хван се възползва от невероятна грешка в защитата на италианския тим и покачи на 3:1. При този резултат Залцбург вече продължаваше напред заради повечето попадения на чужд терен от първата среща.

Шокът в редиците на Лацио бе толкова голям, че нови две минути по-късно - в 76-ата Залцбург поведе с 4:1.

При корнер, който дойде след атака на австрийците, при която имаше игра с ръка на защитник на Лацио, но не последва сигнал от рефера, домакините все пак вкараха. Стефан Лайнер надскочи опонентите си и реализира за 4:1, подпечатвайки класирането на РБ Залцбург на полуфиналите в Лига Европа.

До края на двубоя гостите от Рим така и не успяха да сътворят голова опасност пред вратата на Залцбург, а в края австрийскит тим ликува.